lördag 19 november 2011

Recept på falukorv med pizzasmak!

Tänkte dela med mig av ett superenkelt middagstips som garanterat faller barnen i smaken! Jättelätt att slänga ihop om man har bråttom. Ikväll åt också Nova för första gången själv med sked!! Pappas hemlagade potatismos fastnade lätt på skeden och slank lika lätt ner i magen!


Falukorv med pizzasmak:
600 g falukorv, gärna mager
ca 1 dl tomat- pastasås
1 tsk pizzakrydda
2-3 dl riven pizzaost

Gör så här:
1. Ta bort skinnet på korven och skär den i långa, drygt ½ centimeter tjocka skivor längs med. Lägg dem i en liten långpanna eller form.
2. Bre på pastasås. Krydda med pizzakrydda och strö över riven ost.
3. Sätt ugnen på ca 250 grader eller max. Placera pannan högt upp i ugnen under grillelementet och grilla i 5-7 minuter, tills osten fått fin färg.
Servera med potatismos och gärna en sallad.


5 kommentarer:

 1. Så duktigt Nova! Här hemma tränas de oxå med sked, men Maja har den åt fel håll (änden i maten) och lyckas inte riktigt få ihop det. Haha

  Sv: Tycker du???! Tack gulliga du! Hihi foto har blivit ett stort intresse så jag försöker lära mig få till det. Hehe lyckas inte alltid heller, så både jag och maja har nått att öva oss på ;)

  kram och ha en fin kväll du med!

  SvaraRadera
 2. Jaaaa det var den här helgen du skulle varit här med mig på event :)

  Kram finaste <3

  SvaraRadera
 3. Vi körde ocksp med potatismos här, gömt med grönsaker i. Och det är verkligen bra när de ska öva på att äta själva, det fastnar ju så bra på skeden ;)

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
 4. Det där måste testas ju. Men jag kan inte spara receptet nu. Datorn är för seg. Kan du lämna direktlänken i en kommentar hos mig?

  SvaraRadera