torsdag 24 november 2011

Barnteater med förskolan, alltid positivt?

Fy vilken dag jag haft idag. Ett under att den tog slut. H är äntligen hemma, så nu gick musten ur mig totalt. Jag slappnar väl av och då kommer tröttheten. Samtidigt kommer det dåliga samvetet fram när man bara lämnar över barnen och ansvaret, han har ju jobbat hela dan. Men det är nog inget ovanligt vad jag har förstått....
Fanny var nöjd efter dagens teaterbesök i stan, men hon hade tyckt att den var lite läskig. Tydligen hade en huvudlös (!) man varit med som ville fånga barn och äta upp dem, och en ond häst?! "När månen går med långa ben" hette den. Läs mer om föreställningen här och här. Med tanke på bilderna i den första länken förstår jag att Fanny blev rädd! Diskussion, kollar förskolepersonal vad det är man åker och tittar på innan man tar med sig barnen? Jag har det största förtroende för Fannys lärare, men frågan är allmän! Har era barn någon gång råkat ut för något i förskolan som ni inte samtyckt till eller godkänt? Intressant fråga!


4 kommentarer:

 1. Usch det lät ju läskigt ju.. förstår att hon tyckte det var otäckt!

  En gång när jag kom in på vårt dagis så satt en flicka på stolen och 4 fröknar stod runt henne.. jag undrade vad de höll på med??

  Då berättade de att de kollade om hon hade löss.. och så "himlade" fröknarna med ögonen och gjorde "usch" ljud i från sig..
  Jag tittade på dem och undrade: HUR tänkte ni nu??

  Där satt den lilla flickan omgiven av 4 fröknar och var helt lämnad åt sitt eget öde..

  Jag tog mina barn och åkte hem men var flyförbannad.
  Så nästa dag när jag kom till dagis så sa jag: Vet ni, det ni gjorde igår mot det här barnet var INTE ok!!!
  Man gör inte så!!!

  Om man misstänker nåt så tar man i så fall barnet åt sidan, förklarar pedagogiskt att man ska kika i håret och om det visar sig vara då tex löss så säger man bara att: Oj här har farbror lus kommit på besök och nu måste mamma/pappa hjälpa dig att få honom att flytta!!

  Och så la jag till: Hade det varit mitt barn som satt så när jag kom in här på dagis så hade jag INTE bara sagt det jag säger nu!!!!

  SvaraRadera
 2. Min lilla var traumatiserad när de hade varit och tittat på clownen Manne med dagis...

  SvaraRadera
 3. När vår äldsta gick på dagis hände det att hon och ett annat barn på dagis fick följa med en annan fröken hem och mata frökens hund.

  Känndes rätt olustigt måste jag säga, särskildt så vi inget fick veta förrän efteråt och inte ens viste var denne lärare bodde.

  SvaraRadera
 4. Hos mina barns dagis har de bara varit på "oläskiga" föreställningar om Alfons och liknande.
  De talar alltid om i förväg om de ska göra något annat än det vanliga så man kan ta ställning.

  SvaraRadera