måndag 14 november 2011

Årets Mama-galan 2011, "Klubben för inbördes beundran"?

Så var man kommit hem igen då..... Vad ska man nu skriva om gårdagen egentligen? Hur ska jag recensera detta stora event som jag var på igår? "Årets mama"....... Jag måste nog säga att jag blev MYCKET besviken! Ja, besviken är nog precis det rätta ordet. Jag åkte från Göteborg i tron om att jag skulle få uppleva en glamorös gala och prisutdelning med god mat, trevligt umgänge och kändismingel. Jag bedrog mig kan man ju säga. Jag vet inte om jag hade för stora förhoppningar, men jag tror inte det, då mitt sällskap var precis lika besvikna. Redan i kön in på anrika Berns Salonger fick jag en kall känsla i magen. Tittade på de andra i kön och kände mig väldigt uppklädd.... Många kom i jeans och tröja och jag måste säga att jag först kände mig väldigt dum i min petrolblåa klänning, skyhöga klackar och diadem med en enorm blomma. Men jag såg sedan att jag som tur var inte var den enda som faktiskt hade klätt upp mig. När vi hängt av oss jackorna blev vi bjudna på vin eller Coca Cola (alt. kranvatten!) för de som ville ha alkoholfritt. Insåg ganska snabbt att någon middag skulle det inte bli tal om.... Inga bord var framdukade, bara ett fåtal ståbord var framställda. Blev ganska uppgiven när jag förstod att jag skulle bli tvungen att STÅ upp hela kvällen med mina sjukt höga klackar! Maten som vi skulle få då? Lite BBQ-indränkta kycklingspett, små vårrullar och något sushiaktigt. Några stackars förskrämda servitörer hade fullt sjå att ta sig fram i den enorma trängsel som var. Vi stod som packade sillar och kom ingenstans. Frottera med kändisar då? Skulle inte tro det. De minglade för sig själva på ena balkongen!
Själva prisutdelningen var dock ganska underhållande, mycket tack vare den suveräna konferencieren, komikern Karin Adelsköld. Hon var helt klart det bästa med hela kvällen! Hon bjöd på sig själv och det blev många skratt. Det var dock väldigt svårt att se eftersom det var så mycket folk. Efter prisutdelningen skulle det bli modevisning. Nåja, kan man kalla det det? Några kändismammor som släpat med sig sina stackars barn, spökat ut dem med smink och tvingar dem le och se glada ut på catwalken medan massvis med kameror blixtrar? Ljudnivån var väldigt hög, vi fick skrika till varandra för att höras, och INGEN av dessa små barn hade någon form av hörselskydd! Kändes som "Klubben för inbördes beundran" där vi "vanliga mammor" fick en glimt in i deras innersta krets. Efteråt tog vi oss ganska snabbt därifrån. Goodiebagen fick vi på vägen ut och jag hoppades innerligt att den i alla fall skulle infria mina förväntningar. Det gjorde den inte...... Det låg inte ens en Mama-tidning med! Men efter vad jag kunde förstå senare var det ganska olika innehåll i goodiebagsen. Behöver jag säga att vi tog en sväng till McDonalds efteråt, hungriga som vargar :-)!
Summan av kardemumman blev i alla fall "icke godkänt"! Jag tänker inte kosta på mig resa och biljett till detta evenemang fler gånger!
Tack till bästa Marylin för supertrevligt sällskap och för upplåtelsen av er soffa! Tack också till behållningen för kvällen, sällskapet!! Goa Johanna, Ewa och Julia
Vill be om ursäkt för bilderna, det var trångt, svårt att ta och det blir gärna suddigt när objekten rör sig :-). Lägger upp några i alla fall, bilder på goodiebagen kommer senare!

Julia, Marylin och Ewa!

Min fina blomma!

Kvällens konferencier, Karin Adelsköld

Mama´s chefredaktör, Anna Zethraeus

Alexandra Pascalidou, här representant för RFSU

Tess Merkel från Alcatraz underhöll tillsammans Jessica Folker

Gustav Fridolin, Miljöpartiets språkrör. Den ENDE som hade hörselkåpor på sitt barn! Ironiskt att han var ende "papan" bland alla "mamas".....

Karin Adelsköld var inte "buskablyg":-)!

"Vimmelmamman" Lotta Gray, här som prisutdelare

Laila Bagge Wahlgren, Årets Business-mama 2011!

Leila från "Leila bakar" var en av mammorna på modevisningen!

De modellande kändismammorna, bla Hannah Graaf och Cecilia Blankens.

Julia & Marylin!
Julia & Marylin! I bakgrunden skymtar "Ensamma mamman" Emma Pettersson


Chica mamas! Tjusiga ögon jag har :-)!

Jag kände mig faktiskt ganska fin!

Goda vänner!

Vill ni läsa mer om kvällen och se fler (och bättre.....) bilder klicka här eller här!

6 kommentarer:

 1. Men vad roligt!! =D Nästa är jag på Sandra det vet du!! =D

  Kramisar!

  SvaraRadera
 2. Hej.. Jag sa ju att det inte var mycket att hänga i julgranen.. Jag blev mest besviken på att det förr året var så SMOCKAT att man knappt kunde röra sig.. sen de här "mingla med känsidar" de lixom intresserar mig heller inte. Ta dit folk som vill vara där och mingla och ha kul, istället för folk som de tror kan "dra mer folk" Nej ursch och fy! Hoppas ni fick i er nå mat iaf, för de fick vi knappt sist. Haha. MEN vin drack jag, minst tre glas, annars hade jag aldrig stannat. HAHAHAHA!!!
  När presenteras din vinnare btw, jag vill ju vinna och är aaaasnyfiken!!!
  Stor kram

  SvaraRadera
 3. Men nej vad tråkigt!!!! Ledsen jag blir för din skull som längtat så!!
  Massa kram

  SvaraRadera
 4. det låter som en repris av förra årets gala !! Trångt, trångt TRÅNGT och då fick jag ändå sittplats framme vid scenen osv eftersom jag var finalist i årets bloggmama... Dock är det en tillställning jag klarar mig utan och i år var det inte ens något snack om att åka dit !?
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vad tråkigt att bli så besviken. Kanske inte gjorde så mycket att man missade det då, men det hade ju varit så kul att ses igen!

  SvaraRadera
 6. Du hade skrivit superbra!! Klockren beskrivning av hur det var <3

  Ett plus var att jag fick träffa alla er iaf :) TOPPEN!!!

  Kram

  SvaraRadera