Mjuk pepparkaka:
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1½ dl gräddfil
1½ msk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl (180 g)
1 dl lingonsylt
eller 1 påse syltat apelsinskal (50 g)
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1½-liters form.
Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt gräddfilen.
Blanda kryddorna med bikarbonat och vetemjöl.
Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rör ner lingonsylt eller apelsinskalstärningar.
Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen 40-45 minuter.
Mm det här såg och lät ju gott, tänkte jag tills jag kom till syltad apelsinskal...Det gillar jag inte haha
SvaraRaderaGod jul på dig! Receptet är inlagt på min blogg som utlovat ..länk och allt! Det var ljuvligt gott!
SvaraRaderaKram maya
Helt julvigt... Emily tyckte det va sagolikt gott... men hon älskar pepparkakor! :)
SvaraRadera