söndag 18 december 2011

Busenkel pepparkaksparfait!

Första gången jag sitter framför datorn idag! Gick upp vid 08.00 i morse och gjorde pepparkaksparfait till adventsfikat i eftermiddag. Sedan blev det en snabb dusch och därefter hem till goda vännen på förmiddagskaffe! Lunch och en snabb sväng till grannön Styrsö för att handla det vi missat igår. Affären på Donsö är ju inte öppen på söndagar.....
Här kommer i alla fall receptet på parfaiten! Den är busenkel att göra, barnen tycker det är roligt att vara med och den smakar himmelskt!

Pepparkaksparfait:

6 PORTIONER
10-12 pepparkakor
3 dl vispgrädde
3 äggulor
3 msk florsocker
pepparkaksformar av modell större eller små glas/koppar

1. Krossa hälften av pepparkakorna grovt.
2. Vispa grädden ganska hårt.
3. Skilj gulorna från vitorna, lägg gulorna i ett glas (vitorna används inte här). Tillsätt florsockret till gulorna och rör ut så att det inte klumpar sig. Vänd ner äggblandning och pepparkakssmulor i grädden.
4. Lägg pepparkaksformar på en liten bricka som får plats i frysen. Fyll dessa med parfaitsmeten. Eller enklare: Klicka ut smeten i glas eller koppar.
5. Mortla resten av pepparkakorna och strö över. Ställ in i frysen minst 3 timmar.
6. Ta ut och låt stå i rumstemperatur ett par minuter och tryck sedan ut parfaiten från formarna till portionstallrikar. Ta hjälp av en kniv. Parfait i glas/kopp serveras som den är.


1 kommentar:

  1. Jag har bestämt mig för att bjuda på din dessert på lillejul :) Givetvis snor jag receptet och länkar till dig :))))
    Kram

    SvaraRadera