Här kommer i alla fall receptet på parfaiten! Den är busenkel att göra, barnen tycker det är roligt att vara med och den smakar himmelskt!
Pepparkaksparfait:
6 PORTIONER
10-12 pepparkakor
3 dl vispgrädde
3 äggulor
3 msk florsocker
pepparkaksformar av modell större eller små glas/koppar
1. Krossa hälften av pepparkakorna grovt.
2. Vispa grädden ganska hårt.
3. Skilj gulorna från vitorna, lägg gulorna i ett glas (vitorna används inte här). Tillsätt florsockret till gulorna och rör ut så att det inte klumpar sig. Vänd ner äggblandning och pepparkakssmulor i grädden.
4. Lägg pepparkaksformar på en liten bricka som får plats i frysen. Fyll dessa med parfaitsmeten. Eller enklare: Klicka ut smeten i glas eller koppar.
5. Mortla resten av pepparkakorna och strö över. Ställ in i frysen minst 3 timmar.
6. Ta ut och låt stå i rumstemperatur ett par minuter och tryck sedan ut parfaiten från formarna till portionstallrikar. Ta hjälp av en kniv. Parfait i glas/kopp serveras som den är.
Jag har bestämt mig för att bjuda på din dessert på lillejul :) Givetvis snor jag receptet och länkar till dig :))))
SvaraRaderaKram