söndag 11 december 2011

Gran(n)sämja?

Idag är det verkligen inga döda punkter!! Tjohoo, vad det går! Solen ha äntligen visat sig även för oss här på Donsö och vinden har stillnat. Efter att ha bakat ytterligare en sats med pepparkakor med Fanny, tog hela familjen en promenad ner till hamnen för att köpa en gran. Dock var det ingen personal där, men på en skylt står det följande:


Så vi kunde välja ut en gran vi ville ha och sedan kan jag gå ner i veckan och betala! Är det bara på Donsö sådant här händer?!
När vi kom hem var det dags att ta ner tomtarna från vinden, så nu är även de spridda runt om i huset! Har även ägnat mig åt förskolefröknarnas presenter, men bilder på vad det är lägger jag inte ut förrän tidigast tisdag, de kan ju få för sig att smygläsa! :-)
Nu blir det till att göra sig i ordning för trevligt julbord tillsammans med mannen på Pensionat Styrsö Skäret! 

Granarna står på rad!

Bara att välja vilken man vill ha!

Fanny & H verkar nöjda med valet!


Många tomtar blir det......

4 kommentarer:

 1. Det är så härligt när man kan ha det så :)
  Mina föräldrar brukar handla grönsaker på det viset att man lägger pengar i en burk och typ skriver, hej jag var här och köpte 10 tomater och la.. si och så mkt pengar i burken :)
  LOVELY!!! Skulle ALDRIG funka här i Sthlm, aldrig!!

  SvaraRadera
 2. Haha anar jag en liten tomtefetich?!

  Det är lite typiskt ett litet samhälle det där med granarna.
  Jag minns när jag fick göra så i den lilla "lanthandeln" uppe i Gnarp när jag var i tidig tonår och skulle handla en mjölk.

  Det stod en burk med växel på vid kassan och en lapp om att handla det man behövde för handlarn hade gått hem (på övervåningen) för att äta lunch haha

  SvaraRadera
 3. Verkligen fint att ha sådär på granarna. Tyvärr kan det nog bara vara hos er på Donsö.. Men tänk så härligt om folk vågade lita lite mer på varandra! Men allt som händer i världen är det ju inte direkt konstigt heller.

  Kram å trevlig kväll.. imorgon ska vi ta itu med tomtepyntandet! :) Så mysigt!

  SvaraRadera
 4. Hoppas att ni har det trevligt!
  Kramen

  SvaraRadera