onsdag 21 december 2011

Gratis marknadsföring är INTE OK!!

Nej, gör om, gör rätt! Jag har inte bloggat så länge, bara sedan augusti i år. Men man lär sig hela tiden och jag har fått många bloggvänner som ger mig tips och idéer. Så nu har jag bestämt mig. Jag är inte riktigt nöjd över hur bloggen utvecklats och hoppas att mina fina läsare kommer att följa mig in i det nya året. Att hålla tävlingar är fruktansvärt roligt, men det ligger mycket arbete bakom. Från vissa företag får man ingenting tillbaka, jag kräver aldrig det heller, men det är ändå gratis marknadsföring för dem, så någon form av uppskattning skulle man ju vilja ha, annars kan det knappast kallas samarbete?! Jag kommer fortfarande att anordna tävlingar, men bara med företag jag själv har valt och de som har produkter jag själv tycker om! Ingen mer reklam!! Inlägg jag skriver om olika produkter och företag kommer vara för att jag vill skriva om dem, helt gratis! Jag kommer heller inte ha tävlingar igång hela tiden, utan jag kommer att köra tävlingsveckor med massor av fina vinster, lite av julkalender fast under hela året! Självklart kommer jag att hålla enskilda tävlingar där emellan, men inte lika ofta. Jag vill att bloggen ska handla om mig, min familj och vårt skärgårdsliv, som tanken var från början när jag startade bloggen! Jag hoppas också att ni, mina fina läsare, kommer att fortsätta följa mig och tycka att bloggen utvecklas i rätt riktning. För allvarligt talat, vem vill läsa inlägg med massa reklam i? Inte jag själv i alla fall.


12 kommentarer:

 1. Klart jag följer med ändå =)
  Läser inte din blogg för tävlingarna... Håller med dig =)

  God Jul =)

  SvaraRadera
 2. Jag kommer absolut läsa inne hos dig. jag vill helst läsa om livet, tävlingar är jag inte så mycket för. Någon tävling då och då är roligt men inte för ofta. jag vill gärna läsa om hur har det i sin vardag. Kram fina

  SvaraRadera
 3. Jag kommer fortsätta läsa din blogg och jag kommer uppskatta den mer utan massa reklaminlägg. Nu tycker jag inte att du har så mycket sådant, men jag har helt klart tröttnat på de bloggar som har ca ett köpt inlägg om dagen. Som du skriver, man vill läsa om saker folk verkligen gillar för att få tips och inte för at den som bloggar har fått betalt för att skriva om produkten.
  Ha en fin jul!

  SvaraRadera
 4. Låter klokt tycker jag, jag har ju följt din blogg men inte varit med i många tävlingar och jag kommer fortsätta läsa :)

  Kram

  SvaraRadera
 5. de tycker jag du gör helt rätt i =)
  tycker de är så trist med bloggar man har följt som förvandlas till nå tävlingsblogg bara och resten försvinner bort nej lagom är bäst =)

  SvaraRadera
 6. det är klart man kommer följa din blogg ändå! jag är ganska dålig på att kommentera- men det är endast för att jag inte sitter vid datorn så ofta och läser mest med iphonen. Och vet inte varför- men det ska alltid strula massor när jag ska kommentera blogspot bloggar med iphonen =(

  Och jag håller verkligen med dig. Det är surt att bli utnyttjad. Har haft en del tävlingar med olika företag..men det är bara ett företag av dom som skickat nåt som tack..alla andra har knappt ens sagt tack för samarbetet.. Ja menar- man ger dom ju ändå reklam och de får ju vara med länkade under samarbeten i bloggen..

  Nåja, vi får hoppas att nästa år bjuder på mkt mer trevliga samarbeten till bloggerskornas fördelar =)

  KRamis

  SvaraRadera
 7. Jag vill inte heller "hora"... orkar inte mer....
  KRAM

  SvaraRadera
 8. Låter som en sund inställning och jag kan inte tänka mig att du skulle tappa läsare på det! Inte dom som verkligen läser iaf! Dom som letar tävlingar lär komma tillbaka när det är dags för ny tävling! :o)

  SvaraRadera
 9. jag läste en bloggekonomispalt som bambi skrivit, sök på bambis bloggekonomi så kommer det upp. hon föreslog bl.a. att man bör kräva att iallafall få en likadan sak som den man lottar ut! säger som du - vadå samarbete om inte DU får ut något av det. illa att företag utnyttjar bloggare för att få reklam för sina sidor, de borde vara rädda om de som vill hålla i tävlingar åt dem, för de får ju som sagt reklam och tävlingar lockar ju många till bloggarna o därmed till deras sidor!

  SvaraRadera
 10. Inte jag heller... reklam ...nej tack!
  Jag har inte ens reklam mellan bloggarna :)

  SvaraRadera
 11. Ja jag följer dig som en slav i alla väder ;)

  Jag tänker inte heller göra reklam för företag!!

  Säger som Fnulan <3 Inget mer "horande"!!!! ;)

  Kram sötnos!!

  SvaraRadera
 12. Jag tycker du tänker helt rätt! Jag är sällan med på tävlingar som anordnas i bloggar. Jag vill läsa om den som skriver, det är det jag fastnat för när jag börjat besöka bloggen - inte tävlingar och reklam.

  Man ska aldrig glömma varför man vill blogga, klart man kan ändra sig, men bloggen får inte bli en produkt om man inte vill det.

  Jag har bloggat sedan 1999! Jag har några nätvänner som jag känt i 12-13 år :-) Vi känner varandra för att vi läst varandras bloggar, inte för att vi har tävlat...

  Tävlingar och reklam har ju kommit till för att öka besökarantalet och för att få sponsorer och där med förhoppningsvis tjäna lite pengar.... men som sagt, man ska göra det man vill och känner för :-)

  Kram på dig, fina du!

  SvaraRadera