torsdag 22 december 2011

Snabbköpstomte - årets sämsta jobb?

Det kryllar av jultomtar överallt så här dagarna före julafton. I varje köpcentrum, stormarknad och livsmedelsaffär sitter han med barn i knät och försöker verka intresserad, när han helst bara skulle velat sjunka genom jorden. "Årets sämsta jobb" kanske han tänker medan barn nummer 17 i ordningen torkar av sin rinnande näsa på hans skägg. Han suckar tungt när mammorna mer eller mindre försöker tvinga sina vettskrämda barn att sitta i hans knä för att "få en bra bild"!
Även vår livsmedelsaffär hade besök av just en sådan tomte idag. Fanny var mer intresserad av tablettaskarna han delade ut och om det skulle krävas att sitta i hans knä för det, var det inga problem för henne del. Med Nova var det lite värre.... Hon fullkomligt gallskrek när hon fick se tomten, hon som verkligen älskar tomtar annars! Men jag kan nog hålla med henne, och det tyckte Fanny också; varför har tomten en konstig plastmask på sig??? Gillar inte sådana tomtar och barnen är ju inte dumma..... Nej, en "riktig" tomte hade nog varit bättre, och inte en 20-åring som inget vet om barn och helst skulle velat vara någon annanstans......


3 kommentarer:

 1. vi hade en på ica, han va jäätte bra!

  äldre man såg man, dock va skägget dit satt, typ limmat såg de ut att va, och han såg och lät verklig även för oss vuxna som visste att de va fejk.

  Viktors ögon bara glimmrade när tomten var där och hade paket! han har hittills bara trott att varje med mask varit tomten! =)

  SvaraRadera
 2. Men fy, varför ha en tomte som ser totalt oäkta ut med en mask?!
  Jag hade nog inte låtit mina barn sitta i det knät om han inte visat ansiktet först.
  Jag vill gärna se ögonen på de personer som jag anför tror mina barn...om så bara för en sekund haha

  SvaraRadera
 3. Den dä'r var väl kanske inte vacker ( jag menar tomten såklart ) men jag tycker det är gulligt att butikerna åtminstone anstränger sig lite.... V blir överlycklig varje gång han får syn på en tomte ! Ha en iktigt god jul nu vännen !! kramar

  SvaraRadera