Kladdkaka i smalvariant:
1 dl maizenamjöl (det går självklart med vetemjöl också!)
½ tsk bakpulver
½ dl kakaopulver
½-1 msk snabbkaffepulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
2½ dl strösocker
1 burk (250 g) Kesella lätt
florsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna mjöl, bakpulver, kakao, kaffepulver, vaniljsocker och salt.
Vispa i en annan bunke socker och ägg riktigt vitt och pösigt med elvisp eller för hand. Rör ned Kesella och mjölblandningen och blanda allt.
Smöra och ströa en rund form, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten försiktigt, så att inte degen tar med sig ströbrödet från ytorna.
Sätt in kakan i ugnen på den näst nedersta falsen och grädda i 20-25 minuter. Tänk på att kakan ska vara kladdig i mitten när du använder provstickan, grädda den inte för länge!
Pudra florsocker över, enklast genom att skaka en sil med socker över kakan.
Servera gärna med valfri (lätt) glass eller frukt.
åå det lät mumisigt som bara den ju =)
SvaraRaderahär har det bakats biskvier idag. Gjorde en sats förra helgen som blev totalt misslyckad- bottnarna flöt ut o blev som knäcke. Men idag blev de som jag vill ha dom =)
ska du gå nåt på underbara barn mässan?
hoppas ni har en mysig kväll!
kramis
Smarrigt!
SvaraRaderaha en fin lördag!
Kram