fredag 14 oktober 2011

Recept på kladdkaka i smalvariant!

Idag har jag verkligen gått på helvarv! Har flugit runt i huset som en tok och tvättat, dammsugit, tvättat golv, handlat lagat mat, bloggat och, hör & häpna, bakat! De som känner mig tappar nog hakan, jag är inte den som tycker att det är roligt att laga mat och baka, men idag hade jag inspiration! Jag kände för att ha mys med min man när han kom hem från jobbet, så jag köpte färdiggrillad kyckling med potatissallad, sedan tyckte jag att det var dags att inviga ugnen i den nya spisen. En kladdkaka är ju alltid en kladdkaka, men jag har ett recept på en smalvariant som är supergod!! Den här har varit med som "Karolinska sjukhusets dietisters kladdkaka". Jag är naturligtvis inte sämre än att jag delar med mig av receptet!

Kladdkaka i smalvariant:

1 dl maizenamjöl (det går självklart med vetemjöl också!)
½ tsk bakpulver
½ dl kakaopulver
½-1 msk snabbkaffepulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
2½ dl strösocker
1 burk (250 g) Kesella lätt
florsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna mjöl, bakpulver, kakao, kaffepulver, vaniljsocker och salt.
Vispa i en annan bunke socker och ägg riktigt vitt och pösigt med elvisp eller för hand. Rör ned Kesella och mjölblandningen och blanda allt.
Smöra och ströa en rund form, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten försiktigt, så att inte degen tar med sig ströbrödet från ytorna.
Sätt in kakan i ugnen på den näst nedersta falsen och grädda i 20-25 minuter. Tänk på att kakan ska vara kladdig i mitten när du använder provstickan, grädda den inte för länge!
Pudra florsocker över, enklast genom att skaka en sil med socker över kakan.
Servera gärna med valfri (lätt) glass eller frukt.

Jag hade dock inget av de senaste hemma, så det blev klassisk grädde! Så mycket för den smalvarianten.... :-)!


2 kommentarer:

 1. åå det lät mumisigt som bara den ju =)

  här har det bakats biskvier idag. Gjorde en sats förra helgen som blev totalt misslyckad- bottnarna flöt ut o blev som knäcke. Men idag blev de som jag vill ha dom =)

  ska du gå nåt på underbara barn mässan?

  hoppas ni har en mysig kväll!
  kramis

  SvaraRadera
 2. Smarrigt!
  ha en fin lördag!
  Kram

  SvaraRadera