söndag 16 oktober 2011

Tävling i samarbete med Pensionat Styrsö Skäret!

Tävlingen avslutad!!Nu drar jag ÄNTLIGEN igång en helt FANTASTISK tävling!! Jag vill att fler ska få möjlighet att se hur jag bor och hur vi har det i skärgården. Tävla med mig och Pensionat Styrsö Skäret och vinn ett julbord med övernattning för 2 personer, värde hela 2390:-! Missa inte chansen att uppleva skärgården i vintertid!

Pensionat Styrsö Skäret är det lilla stället med den stora omtanken! Det ligger vackert beläget på Styrsö i Göteborgs södra skärgård med havet som närmaste granne. Hit kan man åka och njuta av natur och skärgård oavsett årstid! Pensionatet anordnar även konferenser och fester, både för stora och små sällskap.

Jag tävlar hos Ett liv vid havet om ett julbord för två med övernattning på Pensionat Styrsö Skäret, värde 2390:-! Var med och tävla här du också!

I vinsten ingår:
Glögg och pepparkakor framför brasan vid ankomst.
Julbord på kvällen för två personer, exkl. dryck.
Övernattning i dubbelrum för två personer.
Frukostbuffé.
Värde 2390:-!


Övernattning avser söndag-måndag 27-28/11, 4-5/12, 11-12/12 eller 18-19/12.

För att delta i tävlingen ska man göra följande:
1. Skriv ditt bästa julbordstips! Det kan vara mat, recept, dukning, dekoration etc. Lägg det i en kommentar nedan.


2. Gilla Pensionat Styrsö Skäret på Facebook, skriv namn i samma kommentar.


3. Länka till tävlingen i din blogg, använd bild och kursiv text ovan. Se till så att länkar fungerar. Lämna direktlänken till ditt inlägg i samma kommentar.
Alt.
Har du ingen blogg, tipsa om tävlingen på din Facebook-sida med denna länk till tävlingen. Skriv att du tipsat i samma kommentar.
OBS! Glöm ej ange namn och epostadress!Alla tre momenten måste göras för att delta!


Tävlingen pågår tom. den 13 november
Vinnaren utses av Pensionat Styrsö Skäret. Vinnaren underrättas via epost och publiceras här på bloggen och på Pensionat Styrsö Skärets Facebook-sida den 15 november! Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Lycka till!

Psst! Följ gärna Ett liv vid havet via Bloglovin så missar du inte kommande tävlingar och inlägg!
35 kommentarer:

 1. http://www.fnulan.se/tavlingar/ och gillat såklart!!!
  Mitt bästa julbordtips är min mammas kavring som man gör som en sockerkakssmet och bara häller i formar. Finns inget godare!!!! Kan dela med mig av receptet om det blir vinst ;)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh vilken fantastisk tävling. Vore fantastiskt att få vinna detta pris. I så fall skulle jag ta med mig min man och bara få mysa tillsammans lite utan barn. Det behöver man ibland. Mitt bästa julbordstips är min mammas "curryägg" Min absoluta favorit och det är egentligen bara hackat kokt ägg, speciell curry och massa majonäs....Nu håller jag tummarna, kram Sofia. Har gjort alla tre...

  SvaraRadera
 3. En riktig drömtävlingsom jag tror många vill vinna,så även jag.
  Har gillat er sida på facebook och även delat och lagt upp denna sidan på facebook då jag inte har någon egen blogg.
  Min favorit på julbordet är givetvis skinkan tillsammans med både grön och brunkål,det blir ingen jul utan detta tycker jag.
  lite risalamalta att avsluta med tycker jag också ska finnas.
  Att många besöker skärgården sommartid vet vi är uppskattat,men hur många av oss sommarbesökare vet hur vackert det är även på vinter tid ?
  Margoth Östman

  SvaraRadera
 4. Julbord i Göteborgs skärgård. Låter ljuvligt! Här kommer mitt bästa julbordstips en hemmagjord färskost: http://karolinassamladefavoriter.blogspot.com/2010/10/egen-farskost.html, som passar fantastiskt bra tillsammans med det här brödet: http://karolinassamladefavoriter.blogspot.com/2010/05/grov-frukt-och-notlimpa.html
  Båda är lätta att göra, smakar otroligt gott och har blivit stammisar på familjens julbord.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Som den hallänning jag är så är mitt bästa julbords tips givetvis GRÖNKÅL. Det är ju det som är godast på hela bordet. Hela sverige borde införskaffa det :)

  Har gillat och länkat på facebook (lina johansson)

  Hoppas jag vinner :)

  Mvh / Lina
  johanssonlina84@hotmail.com

  SvaraRadera
 7. Länk: http://karolinassamladefavoriter.blogspot.com/2011/10/jag-tavlar.html

  KarolinaLSvensson@spray.se

  /Karolina Svensson

  SvaraRadera
 8. Efter 7 års arbete på olika restauranger har jag ätit mig igenom MÅNGA julbord - inget är det andra likt och jag tröttnar nog aldig - jag bara ÄLSKAR julen och allt som kommer med den!

  Det som är mest fantastisk och lockar mig mest är nog ändå stämningen. Ett julbord kan innehålla vad som helst, men är inget utan miljö, mysfaktor och genuin julstämning !
  Jag älskar tända ljus, värme och en känsla av kärlek som ska gå som en röd tråd i både sällskap och mat !

  ( sen ska jag väl kanske inte sticka under stolen med att även dessertbordet lockar mitt intresse... ?! )

  I år har vi bestämt att jag och C inte ska köpa några julklappar till varandra. Mest för att vi båda fyller 30 nästan år och skulle vilja göra något "stort och lite hemligt då" - men drömmen vore ändå att kunna få överraska med en mysig tur för TVÅ !!

  Jag gillar på FB - michaela johannesson, länkar där och länkar även i bloggen.


  http://frokenmela.blogg.se/tavlingssida/2011/october/formodligen-arets-basta-tavling.html

  Nu håller jag tummar och tår,
  för att tomten kommer tidigt i år...

  Dessutom skulle en dejt med dig vara en härlig bonus !!

  Kram

  SvaraRadera
 9. För mig är känslan och stämningen allt! Julbordet behöver för min del inte tvunget innehålla allt från kalvsylta till rödkål. Däremot vill jag helst ha hemlagad mat, men köttbullar går bra att frysa in och även sillen kan göras lång tid i förväg. Det är nämligen viktigt att inte stressen att hinna med får överhand! Att inte behöva slå in de sista julklapparna utan ha tid att lägga lite extra krut på att duka bordet fint och tända många levande ljus ger guldkant till julen! Om du vill förberedea även bordsdukningen så sätt amaryllslökar nu som får växa med ända fram till jul eller lägg julkulor i en stor glas vas att bara sätta fram.

  Mitt bästa julbordstips är alltså förkortat till en liten mening: gör glöggen i november och pynta bordet vackert! ;)

  Min blogglänk: http://juniflickorna.blogg.se/hoppas/2011/october/pensionat-styrso-skaret.html

  SvaraRadera
 10. Jag gillar även Pensionat Styrsö Skäret på Facebook (mitt efternamn är Antico) och min epostadress är cutest[snabela]hotmail[punkt]it.

  SvaraRadera
 11. 1: Om man bortser från den underbara mat som är framdukad på bordet och som man längtat till under ett års tid så kan jag inte annat än älska levande ljus på bordet. Ger värme, både fysiskt och psykiskt. Finns inget mer stämningsfullt. I år tänder vi ett extra ljus för vår underbara farmor som gick bort på juldagen förra året. Den finaste människan vi haft i vår uppväxt.

  2: Gillar, johanna östblom

  3:http://johannaostblom.blogg.se/tavlingar/2011/october/julbord.html

  johannavictoria_@hotmail.com

  SvaraRadera
 12. Hej!

  Mitt bästa julbordtips, mitt bästa julbordstips? Gud. Jag har INGEN aning. Åh nej, får man inte vara med då? Haha. Crap. Såhär ligger det till; jag ÄLSKAR julen, julmaten, den vita snön och allt. Jag och min blivande man blev även tillsammans 18 december och förlovade oss den 7:e december då våra förstfödda tvillingar var beräknade (dock kom de 25:e november)Snöstorm, snöstorm du betyder mycket för mig!! I våra ringar står det inte ens en dag, för hela december månad är på nå vis så fylld av kärlek för mig.
  Till på köpet får man träffa släkt/vänner och bekanta och dricka varm glögg och bli alldeles varm i själen runt folk man bryr sig om -medans kylan biter utanför dörren. Jag behöver väl inte berätta att ett vinterbröllop inte är långt borta ;)

  Men nu glider vi iväg. Haha. Om jag skulle ge ett julbordstips skulle det väl vara "lite av ALLT, jag kan inte säga en sak. För att för mig är julbordet just det där att det ska finnas allt. Och pojkar knäpp upp översta knappen på byxan medans vi tjejjor ser till att ta leggings/strumpbyxor dagen till ära. Julmaten ska njutas och man ska få äta tills man nästan spricker, det är faktiskt halva poängen och det är underbart"

  Jag har gillar på facebook. & här är länken i min tävlingsblogg http://theans.blogg.se/tavlingar/2011/october/varldsbasta-tavlingen-just-nu.html
  Jag har även tipsat på facebook, bara för att tävlingen var så fantastisk, haha. Nu håller jag tummarna!
  Kramar

  /Dorothea Källgren www.theansblogg@hotmail.com

  SvaraRadera
 13. Vore underbart att vinna denna efter en tuff sensommar och höst..! Mitt bästa julbordstips är en ostkaka som min mamma lärt mig med lite större mandelbitar i helt ljuvlig med vispad grädde och hallonsylt!

  Blogg länk:http://marylinsvardag.blogg.se/2011/october/underbar-vinst.html#comment.

  Gillar givetvis på facebook oxå:)

  SvaraRadera
 14. Åhh älskar julen bäst av alla årstider så denna vinst skulle passa mig perfekt. Med sjukskriven personal och vikariestopp och jag som ensam jobbar 100% med 20 barn gör att jag själv börjar känna att kroppen snart ger upp. Behöver detta.
  Har länkat på facebook sidan och Gillat på facebook och även skrivit i min Blogg.

  Mitt bästa julbordstips är att lägga upp flera av rätterna i små portionsformar, ser finare ut och man orkar då äta allt på julbordet PLUS allt mumsigt godis och sånt som oftast kommer efter julbordet, som man annars är alldeles för mätt för att äta av

  Hälsningar
  Linda Carlander
  linda.carlander@bornet.net

  SvaraRadera
 15. Glömde att skriva att jag såklart gillar på facebook!!
  Och jag vill också skriva en liten motivering till varför jag så gärna vill vinna;
  Jag pluggar heltid och jobbar halvtid och har en relativt "stor" blogg. Den som drabbas är min sambo för barnen kommer alltid först när man har tid över. Vi båda fyller år i december, den 4:e och 9:e och jag nollar till och med!!! Jag vill så gärna kunna ge honom detta som står ut med en stressad sambo! Och sen vill jag få chansen att krama om Sandra och ta en fika med henne!

  SvaraRadera
 16. Vilken underbar tävling, den vill jag supergärna vinna. Maken har en dröm att få åka till Styrsö skäret och äta julbord. tyvärr har inte plånboken sagt ja till detta, tänk att få överraska honom med hans dröm till hans 40-årsdag=)

  Mitt tips är att alltid ha hemgjord senap till julskinkan. Blir så mycket godare än den köpta och är dessutom inte särskilt svårt att göra.

  Har tispat http://annastipsblogg.blogspot.com/2011/10/julbord.html

  Gillar på fb - Anna Lundkvist

  SvaraRadera
 17. Mitt bästa julbordstips är att göra hemmagjorda saker att ha på julbordet, t.ex hemmagjord senap, chutney, marmelad eller varför inte göra egengjord inlagd sill? Ja, möjligheterna är oändliga men det uppskattas så mycket mer om det är hemmagjort. Det är i alla fall min uppfattning :)

  Jag har gillat dem på Facebook under namnet Malin Holm.

  Självklart har jag också länkat till tävlingen från min blogg: http://nilmash.wordpress.com/2011/10/22/13-november-julbord-med-tva-overnattningar/

  Min mailadress är för övrigt: nilmablogg@gmail.com

  SvaraRadera
 18. På mitt julbord skall det absolut finnas min mammas recept på rågsiktkakor som går väldigt bra ihop med skinkan. Dessutom gör jag en mycket god låda med mycket ägg och räkor i, är blandad med grädde, senap, persilja, dill och överst ströbröd. Den passar till alla smörgåsbord.
  Anita Karlsson delar på facebook

  SvaraRadera
 19. 1.Duka upp varje plats med en smällkaramell. :) En annorlunda överraskning till alla. Det kan vara någon text i eller någon lite sak eller som det brukar vara en godsak. Kul att göra något annorlunda till jul. :)
  2.Självklart gillar jag Pensionatet Styrsö Skäret på facebook (Ann-Sofie Sojka)
  3. Här delar jag med mig utav tävlingen:
  http://www.sojkasframtid.com/p/tavla.html

  Tänk vad kul att få se något annat av Göteborg än bara Liseberg. =P

  Och tänk att få uppleva sådan lyx. =O

  Nu håller vi tummarna! :)

  SvaraRadera
 20. Oj vilken dröm det vore att få ta med min underbara älskade sambo till vackra västkusten och äta ett helt fantastiskt julbord!
  Vi firar även 4 år den 8e december så det vore verkligen prickenn över i att få lite extra romantik och fira lite extra.

  1. När det gäller dukning är det mammas Gröna Anna tallrikar som gäller tillsammans med söta tomteglas på fot vi haft sedan jag var liten. Ingen jul utan detta. Älskar även mammas hemmagjorda köttbullar mmm. Sällskapet är förstås det viktigaste och ingen jul utan min kära familj.

  2. Har gillat på facebook Bitte Kråkbo.

  3. En liten länk till min söta blogg http://www.lovemercury.se/?p=4834

  SvaraRadera
 21. Åh gud vilken tävling, och vilen underbar vinst! Jag som dessutom fullkomligt Älskar Julen och allt som hör där till.

  Som småbarnsförälder, nybliven husägare med Massor att renovera och en Mycket tuff period just nu och en tid tillbaka, både ekonomiskt (då vi båda oturligt nog blivit arbetslösa), och själsligt, så skulle vi Verkligen behöva en paus från vardagen och hur underbart vore det inte att vinna just detta då! <3

  1:
  Mitt bästa Julbordstips gällande det ätbara får bli något som hör desserten till, min farmors (ej biologiska, men ändock den enda farmor jag nånsin haft) "Strykande åtgång". En underbar chokladig liten godbit att mumsa i sig till kaffet efter maten, som riktigt smälter i munnen och dess namn "Strykande åtgång" är Verkligen i ordets rätta bemärkelse! :)

  Och ett Julbordstips gällande dukningen är att sätta fast såna där små antika ljusklämmor och Julgransljus i stearin på varje tallrik och samtidigt ev klämma fast ett litet placeringskort mellan klämman och tallriken.

  2:
  Jag gillar Pensionat Styrsö Skäret på facebook, Linn Emerson.

  3:
  Jag länkar och tipsar om tävlingen i min blogg http://lantligtmedstortl.blogspot.com/2011/11/vinn-en-overnattning-for-2-med-julbord.html

  Håller alla mina tummar och tår och hoppas att jag och mannen en underbar övernattning på Styrsö Skäret får!

  /Linn, linn_122@hotmail.com

  SvaraRadera
 22. Årets mysigaste tävling tror jag nog allt! :) Och säkerligen något som många skulle vilja vinna till sig&sin käraste. Men i mitt fall, skulle jag vilja vinna det till ett kärt par i min närhet som har haft en otroligt tufft år i kampen om att lyckas att få ett litet frö att stanna kvar i magen. Jag hoppas och faller med dem för varje försök. Och kanske lite tid på tu man hand för att vårda kärleken och få tänka, njuta av annat skulle kunna behövas för dem.

  Så nu till själva tävlingen! :)

  1. Bästa julbordstipset är att PLANERA & DELEGERA! PLANERA redan en månad innan och gör listor på vad du vill hinna göra när det gäller bakning, julgodis och mat. Börja så tidigt som möjligt att förbereda. Julen handlar om att njuta, och inte bara av god mat utan även av stämningen och den härliga tiden. Men vem hinner/orkar göra det när man är sönderstressad av alla to-do's liksom! DELEGERA ut mat. Vi kör alltid knytis för att inte den vi firar hos för året ska behöva gör allt arbete själv. Dela upp efter arbetsinsats och kostnad så det blir lika för alla!
  Slänger med ett litet dukningstips; Bordsplaceringshållare - Spraya röda äpplen med lite guld eller silverspray, vilket man önskar. och skriv/printa ut namnen för hand eller på dator på ett fint kort/blad och fäst på äpplet med knappnål med pärla på. (finns i många fina färger hos florister). Klart! :)
  2. "Gillat" på Facebook. Therese Wahlström
  3. Har ingen blogg längre (ny under uppbyggnad), så jag delar på Facebook istället!

  *håller tummarna*
  /Therese Wahlström
  theresewahlstrom@yahoo.se

  SvaraRadera
 23. 1 Från mörka hörn i kungsör till vackra pensionat Styrö skäret
  Det är ett pensionat i tiden och mat är made in sweden

  jag gillar traditionella maträtter på julbordet grisfötter och mammas dopp i grytan.

  jag älskar dekorera med naturen granris på bordet och fönster.Tallris i höganäskrukor och pynt.Brickor med ljus dekorerat tallkottar och kastanjer.
  Ett hav av ljus och julmusik det är jul.Jag glömde att jag har apelsiner med nejlikor i fönstren.Även älskar jag pynta med hyacinter, amaryllis,julstjärnor,jultulpaner

  2 gillar fb annica karlsson
  3 tipsar på blogg
  http://flinkan69.bloggplatsen.se/

  annica@flinkens.com

  SvaraRadera
 24. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 25. Ja, den här vill jag vinna! Hade så gärna åkt bort med min kära mamma, hon är så värd det efter allt hon gör för mig!

  Mitt bästa julbordstips är förutom att janssons och gröt är ett måste, så att duka med egenstöpta ljus! Vi stöper ljus med släkten varje år och det ger världens bästa stämning och ingen riktig jul utan!

  Länk till blogg Obs! bytt till rätt blogg: http://nyfnulat.blogspot.com/2011/11/tavla-mig.html

  Har gillat på Facebook, Sandra Häll.

  Mail: wesslan_01@hotmail.com

  SvaraRadera
 26. Jag bytte alltså till den bloggen som faktiskt är aktiv. Därav raderat gammalt bidrag och gjort om till det nya, med rätt blogg!

  SvaraRadera
 27. Mitt bästa Julbordstips är att ha knytkalas och samla vänner och familj! Det viktigaste är att ses och umgås och ha en underbar tid tillsammans ♥

  Jag har gillat sidan, kommenterat och delat sidan på min privata sida och Mayas Lilla Lusthus Facebook sida!
  http://mayashideout.blogspot.com/2011/11/tavla-med-ett-liv-vid-havet.html

  SvaraRadera
 28. Kornelia Solvestad8 november 2011 kl. 23:41

  Wow vilken tävling!!
  Tänk om jag och mannen kunde få unna oss detta efter vårt första år som föräldrar.
  Jag har tipsat via FB och gillat hotellet under namnet KORNELIA SOLVESTAD på FB

  Eftersom jag kör lchf skulle mitt bästa tips vara risalamalta ala Lchf. Avrunnen keso blandat med mycket grädde och några jordgubbar. Mumsfilibabba!

  Heja mig!

  Kontakta mig på : Kornelia.persson@hotmail.com

  SvaraRadera
 29. Jag som bor i Göteborg har aldrig varit på Styrsö hade varit underbart att få komma dit i december och koppla av från julstöket några timmar.

  1. Mitt bästa julbordstips är göra ett jättestort dessertbord med allt gott du kan tänka dig. jag ska göra för första gången i år.
  http://julstugan.blogspot.com/2011/10/dessertbord-vilket-ogongodis.html

  2.Gillat (Marie Asp)

  3.http://julstugan.blogspot.com/2011/11/tavla-med-ett-liv-vid-havet.html

  Hoppas jag fick med allt.

  Nu är det bara att hoppas på tur.

  SvaraRadera
 30. Hej!

  ÅH, underbar tävling! Jag vill vara med!
  1) Mitt bästa tips är glöggmarinerade köttbullar! Finns inte något bättre! Med dem på julbordet så blir det en hit! Jag lovar!
  2) Jag har gillat på FB (Annika Nilsson)
  3) Jag har tipsat om tävlingen på FB (Annika Nilsson) för jag har ingen blogg.

  Annika Nilsson
  aneritrea@hotmail.com

  SvaraRadera
 31. Är så gärna med och tävlar om chansen att få en avkopplande helg på detta underbara pensionat!

  Jag älskar alla smaker som finns på julbordet, men måste erkänna att jag börjat tröttna på de traditionella rätterna... Därför har jag börjat exprimentera lite med smakerna och de traditionella råvarorna. En favorit är julmustmarinerade revbensspjäll. Jag utökar även gottebordet efteråt med en sugarpaste-tårta med smak av både pepparkaka och saffran, då jag personligen alltid avskytt julgröten.

  Eftersom jag inte har någon blogg har jag delat tävlingen på FB.

  MVH

  Victoria Svensson Utas
  victoria@svenssonutas.se

  SvaraRadera
 32. Älskar jul och vill gärna ha lite av varje på jubordet, skinkan är viktig men det jag helst vill ha är varmrökt lax med hjortronsås, sååå gott.
  Gillar Pensionat Styrsö Skäret på FB och har länkat till tävlingen på FB eftersom jag inte har någon blogg.

  ensalting@yahoo.se

  SvaraRadera
 33. Hej!! Jag vill jättegärna tävla om detta! Vilken DRÖM!

  Mitt bästa julbordstips är att låta julbordsätandet ta lång tid. Sitt med dina nära och kära och prata och skratta, medan ni har det riktigt mysigt. Stressa er inte igenom måltiden för att hinna med Kalle Anka eller något annat. Problemet med vissa jultraditioner (ex Kalle Anka) som ska vara på ett visst klockslag är att det tar fokus från det mest meningsfulla med julen. Även om jag kan tycka att traditioner som Kalle Anka är roligt så är ju det allra viktigaste med julen att vara med sin familj och att umgås med de man älskar. Så mitt bästa tips är alltså att sluta stressa vid julbortsätandet ;)

  2. Jag har gillat på facebook Malin Agneta heter jag.

  3. Här är min länk: http://fashionfetish.blogg.se/2011/november/vinn-en-vistelse-pa-pensionat-styrso-skaret.html

  Hoppas på jättetur!
  malin.agneta.j@gmail.com

  SvaraRadera
 34. Har gillat och tipsat på facebook.

  Mitt bästa tips för julbordet hör Ris-a-la-Maltan till och är lite udda. Vi gör romtopf under bär och fruktsäsongen och njuter av lyxen andaktsfullt under julen.Romen som blir över är den godaste likör till kaffet efter den feta maten.
  Vi är gottegrisar som inte är så förtjusta i julskinka egentligen.

  Mvh
  Emelie
  mimma82@spray.se

  SvaraRadera
 35. Åh, julbord på Styrsö Skäret! Kan det finnas nåt bättre, jag bara undrar….
  1. Mitt bästa tips är att skippa mandeln och russinen till glöggen. Gör i stället två goda röror, den ena en lax & ostkräm, den andra vispad brie med citron. Supergott till pepparkakorna!
  2. Jag har gillat på FB: Janne Hermansson
  3. Har ingen blogg, har därför tipsat om tävlingen på FB
  Julbordshälsningar från Janne Hermansson janne@calypso.se

  SvaraRadera