lördag 22 oktober 2011

För exakt ett år sedan, sista delen!

Idag fick då äntligen Fanny komma och hälsa på på BB! Eftersom Nova hade en infektion fick vi vara försiktiga med henne och vilka hon träffade. Syskon får ju numera inte komma in på avdelningen, utan vi fick ta Nova med oss ner till cafeterian. Jag hade kopplat bort morfinpumpen tillfälligt för att inte Fanny skulle bli rädd och jag försökte gå så normalt och obehindrat jag kunde. Det var nästan en vecka sedan vi sågs! Vi hade ju bara försvunnit mitt i natten och Fanny hade varit lite ledsen. Nu sken hon upp som en sol och tittade förundrat på det lilla knyte som låg där i plastbaljan. Jag behövde H hos mig, av flera olika skäl. Det är inget jag tänker be om ursäkt för, varken då eller nu. Vi var båda måna om att jag denna gången skulle klara mig från förlossningsdepression och jag behövde en trygg start. Dessutom hade jag fortfarande svårt att röra mig och ta hand om Nova själv. Hon skulle ju upp till neo två gånger per dag dessutom. Men Fanny hade det bra hos mormor och morfar och det räckte att hälsa på oss så kände hon sig mycket bättre, nu visste hon ju vart vi tagit vägen!
Tre dagar senare fick vi ÄNTLIGEN åka hem med en frisk Nova! 


2 kommentarer:

  1. Jag älskar sådana bilder där syskon träffar varandra för första gången. Själva tror jag vi missade att ta ett sådant foto eftersom vi var så tagna av situationen men jag har det som ett foto i huvudet.

    SvaraRadera
  2. Usch vilken jobbig start ni fick. Men så skönt att mormor och morfar fanns där som stöd. Och att du fick och kunde ha din man där hos dig (för det är väl maken som är H...).
    Vilken otroligt fin bild på de två syskonen. Kram

    SvaraRadera