onsdag 19 oktober 2011

För exakt ett år sedan, del 3. Dagen D!

Vid 09-tiden på morgonen, idag för exakt ett år sedan, bestämdes det på läkarronden att man skulle sätta igång förlossningen. Eftersom vattnet gått skulle man ändå sätta igång mig senast dagen efter, men nu låg jag ju ändå inne och hade lite värkar så det var lika bra att sätta igång direkt. Droppet sattes vid 09.30 och vid 11.00 var jag öppen 4 cm. Jag fick EDA vid 11.30 tillsammans med lustgas. Värkarna tilltog och EDA:n hjälpte inte! Det bestämdes att den skulle fyllas på och det gjordes vid 13.00. Dessvärre var jag fortfarande starkt smärtpåverkad, EDA:n hjälpte fortfarande inte! Vid 15.00 bestämdes att man skulle lägga om den. Denna gången hjälpte den, kanske lite fööör bra, eftersom jag tappade känseln helt från midjan och neråt! Skööönt i och för sig. Jag var nu öppen 6 cm. Sedan gick allt långsamt. Man växlade mellan att stänga av och sätta på droppet. Vid 20-tiden gjordes ett blodprov på Novas skalle eftersom CTG:t indikerat att allt inte var som det skulle. Jag fick plötsligt feber och mådde inget vidare. Man fortsatte att ta blodprov en gång i timman, men till slut bestämdes det vid 22.00 att det skulle bli ett akut kejsarsnitt. Jag kommer ihåg att jag blev förtvivlad! Jag ville verkligen inte gå igenom ett kejsarsnitt igen, tyckte att det var fruktansvärt jobbigt förra gången! Men Nova var tvungen att komma ut och det fort! Hon hade drabbats av fosterasfyxi, dvs. hotande syrebrist! Upp till operation bar det och Nova kom till världen 22.19! Jag var väldigt omtöcknad efter all smärtlindring, smärta och sömnbrist och förstod inte riktigt vad som hände. Senare fick jag veta att hon inte andades och att inte hjärtat slog när hon kom ut och att det ta ca. 15 minuter innan man fick igång syresättningen ordentligt! H sa att det var de längsta 15 minuterna i hans liv. Jag hade ruskigt svårt att andas och fick sällskap av H på uppvaket medans förlossningen tog hand om Nova. H gick ner till BB vid 02.00 där han återförenades med Nova. Vid 04-tiden fick även jag äntligen komma ner till BB där H och vårt lilla mirakel väntade! Lyckan blev dock kortvarig... Vid 07.00 kom man in och tog med sig Nova till Neonatal-avdelningen. Blodprover hade visat att hon hade en infektion!! Grattis på din 1-årsdag, älskade barn!!!Gåvan

Du har fått livet i gåva
och vi fick en gåva i dig!
Länge låg du i mammas mage,
nu äntligen är du här hos mig!

Du har tio små fingrar
och tio små tår.
Jag räknar dem sakta och kysser dem alla.
Så ofta jag kan och så ofta jag får! 


5 kommentarer:

 1. Grattis på 1-års dagen fina Nova :) och vilka fina kort på er två. Kram

  SvaraRadera
 2. MASSA GRATTIS <3 Kanske har jag en liten present också ;)

  SvaraRadera
 3. Vad fint du skriver och din beskrivning fick tårar att fylla mina ögon.
  Min son föddes också med akut kejsarsnitt då de plötsligen upptäckte att han slängt ut navelsträngen i förväg så att säga :-)

  SvaraRadera
 4. Usch jag ska verkligen inte gnälla för i vårt fall mådde iaf både Malcolm och Leia bra vid mina akutsnitt.

  Tur att allt slutade bra och att ni nu fick fira 1-åringen :-)

  Sv: Jag tycker absolut att du ska ta tåget till Helsingborg och gå på mässa i april :-)

  /Lotta

  SvaraRadera
 5. Grattis i efterskott! Så vacker liten bebbe! :)

  Kul att du är med i min tävling förresten, lycka till! :)

  Kramar

  SvaraRadera