fredag 21 oktober 2011

För exakt ett år sedan, del 5!

Morgonen efter kände jag mig lite bättre. Huvudvärken hade släppt, men jag hade fortfarande mycket ont när jag försökte sätta mig upp. Vid 10.30 kommer personal in från narkos och kopplar in en PCA-pump. en morfinpump. Jag kan då dosera själv, t ex innan jag reser mig upp från sängen. Pumpen fungerar jättebra och detta gör att man inte blir så rädd för att röra sig, slappnar av och inte spänner sig när man ska gå.
H fick under eftermiddagen hämta Nova. Hon skulle hädanefter få vara hos oss och bara åka upp till neo morgon och kväll för att få sin antibiotika dos! Det var helt underbart att få ner henne!! Jag höll henne i famnen och bara såg på henne! Hon var värd all smärta i världen!
Vid 16.00-tiden började jag att må fruktansvärt illa och började kräkas våldsamt! Jag var också yr och hade otroligt ont i magen! Det visade sig att jag hade massor av gaser. Som sagt, att kräkas nyopererad är inget vidare....
Det var nu torsdag och Nova var två dagar gammal. Vi skulle komma att stanna till måndag eftersom Novas sista antibiotikados skulle tas på måndag morgon. Men dagen efter skulle ÄNTLIGEN Fanny, mormor och morfar få komma och hälsa på!

PCA-pump. Man trycker och så kommer en förinställd dos direkt i armen. Man kan trycka hur mycket som helst, utan att överdosera.

2 kommentarer:

  1. Men vilken historia vännen... måste läsa igen...
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Vilken smidig!!!

    Och ja, jag är så nöjd med min kopparfärg!! Men helvetti vad jaghar fått slita för att få just denna färg ;P haha.

    SvaraRadera