onsdag 15 augusti 2012

Vem inskolas egentligen?!

Vem är det som skolas in egentligen? Ibland undrar jag om det inte är lite vi föräldrar också! Fanny började sin första dag på fritids idag, förskoleklassen börjar på tisdag, och jag följde med henne dit. Hon har gått på ett dagis på Styrsö och alla hennes kamrater där har börjat på fritids på Styrsö, så hon har ingen trygg vän med sig. Alla som känner Fanny vet att hon är en väldigt kavat tjej som klarar sig utmärkt utan mamma och pappa i hasorna, men idag ville hon att jag skulle stanna en stund. Alla de andra 6-åringarnas föräldrar fick gå för sina barn, men Fanny kände sig lite osäker. Och ärligt talat, det gjorde jag med! Skulle verkligen min lilla flicka gå här, i den här stora skolan, med så många barn?!
Strax efter vi kommit skulle barnen ha samling och jag var den ende föräldern kvar. Fanny ville att jag skulle stanna en stund till och kanske ville jag det med? Kolla så att hon inte var rädd och otrygg?
Efter samlingen gick alla barnen ut i det fina vädret och nu tyckte Fanny att det var dags för mig att gå. Hon och en annan flicka tog varsin sparkcykel och cyklade runt. "Hej då, mamma!", ropade hon glatt och vinkade. Nu kände jag igen henne! Jag cyklade hem med ett leende på läpparna. Det här skulle nog gå bra. För oss båda......


Bilden är lånad av Livet är Underbart!

1 kommentar:

  1. Jag tänker mycket på detta med inskolning nu när vi ska flytta om 3-4 veckor och barnen skall skolas in på nytt dagis...
    Hur kommer det gå, himmel eller helvete? Vilket av barnen kommer reagera mest....osv

    SvaraRadera