söndag 29 juli 2012

Barnens Dag i Dals-Ed!

På fredagsmorgon vaknade vi till strålande solsken! Det fanns verkligen alla förutsättningar för att det skulle bli en underbar dag!
Efter lite lunch packade vi in oss i bilen och körde de nästan två milen till Dals-Ed. Barnens Dag skulle hållas på Gröne Backe Camping och de hade redan kommit en hel del människor när vi kom fram. Det första vi gjorde var att ställa oss i kön till ansiktsmålningen! Bäst att passa på innan kön blev för lång ;-). Fanny bestämde sig direkt för att bli målad som en döskalle! :-) Nova hade inte tålamod att bli målad. Alla aktiviteter var gratis och så fort Fanny var färdig målad, rusade hon till hoppborgarna. Jag tog en sväng och kollade in alla loppisbord, barngrejer dagen till ära. Fyndade faktiskt några böcker till barnen i otroligt fint skick!
Efter att barnen åkt kana en stund, blev Nova trött och somnade gott i vagnen. Solen gassade och det var riktigt varmt! Fanny smuttade på sin Festis, när hon fick se att det var ponnyridning på gång! Hon rusade dit och hann komma långt fram i kön. Det var tur, för det var verkligen jobbigt att stå stilla i solen och vänta!
Fanny hade nätt och jämnt ridit klart, när en röst i högtalarna talade om att en piratshow skulle börja! Alla barn sprang förväntansfullt fram och tog plats. Och det dröjde inte länge förrän kapten Gunnar Sparrow dök upp för att hitta en besättning till sitt skepp. Vid flera tillfällen tog han upp barn till scenen och även Fanny var kvickt framme. Även två maskotar ingick i showen, en björn och en elefant, och det var såklart väldigt populärt! Det blev nästan lite kaos ett tag när alla barn försökte ta sig fram för att få en kram! ;-)Barnen tyckte showen var rolig, men alldeles för lång! De hann tröttna rejält innan den var slut.
När piratshowen var över hade Nova vaknat och båda barnen var rätt så nöjda, så vi åkte hem till Bäckefors igen. Vi passade på att åka upp till sjön för ett dopp innan maten. Det var verkligen skönt att få svalka av sig lite efter att ha varit i solen hela dagen!4 kommentarer:

 1. Men åh vilket kanon evenemang !!
  Jag kan tänka mig att ni hade kul allihop :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, ni verkar ha haft toppen roligt och vilka härliga bilder :-) Kul förresten att du är med i goodiebag tävlingen som pågår för fullt på min blogg.

  SvaraRadera
 3. Ser ut som att ni hade jätte roligt. Och jätte fina bilder :) Vad använder du för program för att göra sådana fina arrangemang med bilderna?
  Kram

  SvaraRadera
 4. Åhh hon såg riktigt farlig ut :)

  SvaraRadera