tisdag 3 juli 2012

Sommarens skräck!

Åh, vilken underbar dag, strålande sol och ca 22 grader! Första riktiga sommardagen kändes det som. Jag och barnen har tagit cykelturer, varit och handlat och på eftermiddagen gick Fanny till en kompis. Nova hjälpte mig att hänga tvätt, därefter tog vi en liten tur ner till DiGuLos sommarbutik, här på Donsö! Rea på allt, så det blev en tuff tunika från Molo till Fanny!
Men det finns en stor nackdel med våren och sommaren..... Fästingarna! Idag har vi plockat två stycken på Nova! De var så oerhört små, att de knappt syntes! En blev dessvärre huvudet kvar på, så jag får hålla lite koll där.... Fy, vad äckliga de är!
3 kommentarer:

 1. ja fästingar är bra äckliga..
  ush jag minns när jag fick en fästing vid ögat när jag var liten.. det var inte kul när mamma skulle försöka få bort den..

  SvaraRadera
 2. De där små krypen är vidriga! Vi fick både Walther och jag förra året! och när vi va på läger i Varberg va det ett barn som fick en fästning så alla började kolla både sig själva o sina barn! Det värsta är ju att man inte vet om de bär smitta eller ej!
  Hoppas det inte blir någon fara med Novas fästingbett! Kraam

  SvaraRadera
 3. Fästingar är otroligt äckliga och vår katt har MASSOR! Har tittat på fästinghalsband men gillar inte att det är bekämpningsmedel klass 3 och att man inte ska klappa katten när den har halsbandet.. Inte så bra när Tindra pussar honom och så...

  SvaraRadera