onsdag 16 maj 2012

Stackars liten!

Stackars Nova har det inte lätt just nu. Hon är väldigt hård i magen, som alla småbarn kan bli! Så från och med idag är det Laktulos på morgonen som gäller. Igår kväll var vi tvungna att ge henne ett mikrolax. Man märkte på henne att hon tyckte det var skönt efteråt, men när hon lade sig var hon väldigt orolig. Det bubblade i magen av tarmarna som arbetade. När hon väl kom till ro, vid 23-tiden, sov hon dock gott hela natten! Fanny har haft samma problem, men mycket värre! Hon får fortfarande medicin på morgonen för hård mage, det har hon fått sedan hon var 2½ år! Hoppas nu bara att det Nova har är tillfälligt.... Dessutom har pluttan hela hårbottnen full av skorv, så hon behandlas med Borago också! Det ska klenas in 3 gånger om dagen i 8-10 dagar och luktar apa!

4 kommentarer:

 1. Åå.. Ursäkta mig att jag skriver detta.. Men skönt att se att fler har dessa problem med båda barnen. Elliott har alltid varit hård i magen.. Han går och håller sig i flera dagar tills det inte längre går.. Och då kommer det knappt ut :( i söndags fick vi använda microlax på honom tom.. För 4:e gången i hans liv.
  AnnaRs har vi använt lactulos i omgångar till honom. Men nu är han ju så stor så han märker när yoghurten/mjölken inte smakar som den brukar. Vad får eran stora för medicin?

  Leila började vi ge lactulos i söndags, sedan dess är det lättare att bajsa.

  Usch vad långt jag skrev och om bajs ;) vilket samtalsämne. Blev mest nyfiken på vad ni ger er stora- kanske går o testa på elliott oxå ju.

  Hoppas allt är bra annars, kramis

  SvaraRadera
 2. Usch stackars barn! Här är det tvärtom:( Men det har vart bättre ett tag tack o lov!

  Hoppas det ger med sig på tösabiten!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Åh stackars liten :(
  Vad får stora tjejen för medicin?

  Våran Emma har varit hård i magen hela sitt korta liv ochnför någon månad sedan började vi med laktulos till henne. Hon får 8-10 ml varje dag men ändå är hon hård i magen och gnäller när hon ska bajsa.

  En kompis sa att vi ska använda klyx istället för microlax som får ge ganska ofta för att det är skonsammare och inte svider.

  Nu har vi i alla fall en läkartid till Emma om ett par veckor.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Theodor har också haft en hel del problem med skorv och vi har använt salicylsyrevaselin som har funkat toppenbra och gett resultat väldigt snabbt. Smörjt in ett ordentligt lager på kvällen och låtit verka ver natten. På morgonen kammat håret med en fin kam, jag har använt en luskam. Även en del andra i min föräldragrupp hade skorv på sina bebisar och det var flera stycken där det inte hjälpte med borega, men salicylsyrevaselin fungerade toppen! Det luktar dessutom ingenting och räcker med bara någon behandling.
  Ett tips om det inte funkar :)

  SvaraRadera