söndag 27 maj 2012

Eurovision-feber!

Det råder "Euphoria" i hela Europa efter Loréens otroliga seger i Eurovison Song Contest igår! Tror inte att jag är den enda bloggare som skriver om detta idag! Som den schlagernörd jag är, har jag följt tävlingen sedan jag var 6 år och såg Carola vinna med "Främling"! Under 80-talet följde jag tävlingen slaviskt, men under tonåren på 90-talet, hade jag inte lika bra koll! I början på 90-talet var balladernas tid och man orkade inte titta utan att somna! Dessutom vann ju Irland hela tiden!
Men igår var en fantastisk kväll som man sent kommer glömma! Loréen var fantastisk! Jag satt ensam uppe och tittade, resten av familjen hade lagt sig, så jag hade ingen att dela spänningen och glädjen med! Men på Facebook gick diskussionerna varma! Nu vill man bli en del av historien och se Eurovision live någonstans i Sverige nästa år! Bjuder här på några internationella "favoriter" genom åren, dagen till ära. Till sist, grattis igen Loréen och Sverige!

Storbritannien 1983!


Irland 1986!


Israel 1987!


Italien 1987!Cypern 2004! Denna låt hade jag och H på vårt bröllop!


Norge 2008!


Island 2009!Danmark 2010!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar