torsdag 24 maj 2012

Miljöutbildning och föräldramöte!

Det har varit en lång dag idag.... Först några timmars jobb, därefter direkt på miljöutbildning, skynda sig till båten, och gå direkt till föräldramöte för Fanny på skolan! Så någon bloggträff med Bloggfamiljen blev det inte för mig idag, när de äntligen kom till Göteborg och allt...
Min arbetsgivare, HHGS, ska bli miljödiplomerad och då innefattar det att alla anställda ska genomgå en miljöutbildning. Det var ett tag sedan man satt i skolbänken 4 timmar, men jag blev definitivt mer medveten!
Föräldramötet var intressant. Att träffa de andra föräldrarna, Fannys blivande fröken och rektor. Fanny älskar redan sin fröken och jag har också förtroende för henne! Det känns bra! Dessvärre är det stora besparingar på skolan och som alltid drabbar det barnen värst! Än så länge har Fanny inga problem, men vem vet vad som händer när hon blir äldre? Hon kanske också kommer att behöva stöd i någon form? Skollagen är väldigt tydlig när det gäller detta och jag hoppas verkligen att förvaltningen ändrar sig i frågan!!


1 kommentar:

  1. Tyvärr är det inte bara hos er det är besparingar inom skolan:( Vår son har ju autism och han ska gå i vanlig stooor klass trots att han har stora svårigheter i stora grupper! Barn med enbart autism har inte rättighet till särskola längre! Vi har haft skolor i vår kommun med grupper där barn med svårigheter har fått läsa som vanliga skolan men i liten grupp och med mer hjälp, men med besparingarna i kommunen så tar de inte emot nya elever till dessa grupper! Trots att både vi, psykolog och habiliteríng sagt att W behöver mer stöttning så får han inte det i början, en resursperson i klassen första två månaderna och sen får de se hur det blir har de sagt!! Så jag hoppas innerligt att er dotter inte behöver hjälp i framtiden utan klarar skolan fintfint:)

    Kram på dig!¨
    /Michaela

    SvaraRadera