fredag 16 mars 2012

Förhandsvisning på "En fiende att dö för"!

Det blev en riktigt trevlig kväll igår! Först bjöds vi på lite mingel och bubbel medan en "Bakom kulisserna"-film rullade i bakgrunden. Efteråt promenerade vi till Bergakungen biograf för att möta upp ytterligare ca 300 inbjudna. Polar Quest stod för visningen. De är en resebyrå, med resor till b la Svalbard och Skottland, och båten i filmen, "Stockholm", är inhyrd av dem för dessa resor. De flesta inbjudna var resenärer som åkt till Svalbard med Polar Quest. Min bror var alltså styrman på båten vid filminspelningen och visst syns han tydligt flera gånger i filmen! Måste säga att det kändes mycket märkligt att se sin brors ansikte på vita duken :-).
Filmen utspelar sig på båten och jag brukar ha svårt för filmer som inte byter miljö, tycker ofta att de har svårt att få mig behålla intresset. Men konstigt nog var det inte så i detta fallet! Filmen behöll spänningen rakt igenom, med flera oväntade händelser. Det som föll var kärlekshistorien som inte riktigt kändes trovärdig. Dessutom var den enda kvinnan i filmen en rätt så mesig karaktär. Att man som kvinna i slutet av 1930-talet kanske inte hade så mycket att säga till om köper jag, men som sagt, tycker att karaktären var lite mesig... Men totalt en mycket spännande, annorlunda och sevärd film!

Lite bubbel! :-)

Rickard Ulfsäter & Peter DalleMoi, på minglet!
2 kommentarer:

 1. Åh fina du !!
  Det verkar ha varit en riktig toppen kväll, med en film jag är riktigt sugen på att se :)
  Vi pratade lite löst om bio ikväll faktiskt, men just nu är jag så trött att jag mest vill ligga hemma i soffan och sen en film !
  vilket iofs skulle vara "waste" av barnledig tid ;)
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Filmen låter som den är i min smak! Ska försöka få med maken på en biokväll!! Trevlig helg!!

  SvaraRadera