lördag 3 mars 2012

Detta hände mig!!

Efter över en vecka på sjukhus är jag så äntligen hemma! Det var verkligen en prövning. För er som vill veta, detta är vad som hände:
Förra tisdagen fick jag plötsligt hög feber efter att ha känt mig trött och hängig en längre tid. H var i Stockholm så jag försökte få barnen i säng så tidigt som möjligt. På natten började jag att kräkas och fick buksmärtor. På onsdagen mådde jag riktigt dåligt, febern ville inte ge med sig, men kräkningarna upphörde. Jag kände mig verkligen väldigt sjuk och H kom hem från Stockholm en dag tidigare än beräknat. Tur var det, för natten till torsdag började jag kräkas igen, febern steg ytterligare och buksmärtorna tilltog. På torsdag morgon ringde jag ambulans, kände inte att jag kunde åka färja med över 39 grader feber, buksmärtor och kräkningar! Man körde mig till gynakuten, då buksmärtorna satt lågt ner. Där kunde man konstatera att mitt infektionsvärde, som ska ligga på 8, låg på 430!!!! Ja, ni läste rätt! Man ville skicka mig till kirurgen och röntgen för att se så inget var "trasigt". På kirurgavdelningen sjönk mitt blodtryck drastiskt och vid ett tillfälle när jag tittade upp, stod sju personer runt sängen och tittade på mig! De ville kolla hur jag svarade på medicinen. Röntgen visade en infekterad livmoder, så det bestämdes att jag skulle tillbaka gyn. Infektionen hade spridits sig till blodet och gett mig blodförgiftning. Mitt i natten flyttades jag tillbaka till gyn, där man höll noga koll på mig. Efter ytterligare ett blodtrycksfall, bestämdes att jag skulle flyttas igen, den här gången till IVA. Resten av natten och morgon låg jag noga övervakad på IVA. Som tur var svarade jag mycket bra på antibiotikan och dagen efter, i fredags, låg infektionsvärdet på 260. Kan jämföras med att gyns mätmaskin bara gick till 200....... Så, resten av veckan tillbringade jag på avdelning 67, gyn, på Sahlgrenska. Där togs massor av prover dagligen och infektionsvärdet föll dag för dag. På tisdagen fick jag börja äta och dricka lite försiktigt. Bara att gå på toaletten var en prövning, jag var väldigt svag och matt, men i takt med att värdet sjönk, ju starkare blev jag. När jag äntligen skrevs ut igår, låg värdet på 17.
Kontentan är att nu mår jag bra, är otroligt trött, ska äta antibiotika ytterligare en vecka och hämtar mig så sakteliga. Kommer att vara sjukskriven i fyra veckor. Men vilken lycka att komma tillbaka hem till familjen! F rom nu ska jag värdera varje stund jag har tillsammans med mina barn!!
Vad gäller tävlingarna pågår de för fullt! De avslutas nu i veckan, missa inte att vara med och tävla! Resterande tävlingar kommer i veckan med start på torsdag


12 kommentarer:

 1. Nämen oj, vad läskigt! Men skönt att du svarade så bra på antibiotikan så att värdena gick ner. Se till att vila mycket nu när du är hemma igen! Bloggen kan vänta :) kram!

  SvaraRadera
 2. Men hjärtat fy vilken pärs!
  Glad att du kom in i tid och att dom fick kontroll på det!
  Var nu rädd om dig och som sagt, små baby steps!
  Kram ♥

  SvaraRadera
 3. Gud va skönt att du är hemma igen !
  Krya på dig ordentligt nu och lova att vila !! Kramar

  SvaraRadera
 4. Men sandra gumman, vilken pers du varit med om.

  Så skönt att du äntligen börjar bli bättre, har du fått veta hur du fick infektionen från början?

  Krya på dig

  SvaraRadera
 5. Men herregud vilken pärs!!
  Vet du varför du fick infektionen i livmodern?
  Hoppas du blir ordentligt återställd. Och det snabbt!!
  Och hoppas du känner dig tillräckligt stark för Bloggminglet i april (men det lär du väl göra, det är ju nästan 2 månader dit kom jag på nu haha)

  Stor kram till dig!!!!!

  SvaraRadera
 6. Fy så otäckt! Ta hand om dig och njut av att vara hemma igen. Kram

  SvaraRadera
 7. Nej usch o fy vadf du har fått vara med om! Jag har haft ett infektionsvärde på 126 o då mådde jag Skit så jag fförstår inte hur du klarade dig mned 460?!!!
  Fy tusan!
  Krya på daj helt nu!
  Förstår att du mår bra bara av att vara hemma
  Massa kramar
  Styrkekramar

  SvaraRadera
 8. Men fy farao!!! Vilken tur att du kom in när du kom in <3

  Stor kram och sköt om dig nu!!! KRAM

  SvaraRadera
 9. Usch så otäckt! Vilken tur att du iaf fick hjälp så snabbt! Krya på dig nu!

  SvaraRadera
 10. Fy så otäckt. Vilken tur att du tog dig in med ambulans och att du svarade så bra på medicinen. Det är när sådant här händer som man blir ödmjuk och inser att livet är skört... ta hand om dig och krya på dig. Kram fina

  SvaraRadera
 11. Jösses tös, vilket äventyr. Hoppas att du snart är på benen igen.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Fy så otäkt! Bra att du svarade på antibiotikan!
  Kunde de komma fram till vad det var för fel?
  Vad bra att du är sjukskriven så att du får vila ordentligt.
  Kram på dig!

  SvaraRadera