onsdag 26 juni 2013

Förhandsvisning av Tyskungen!

Igår var jag och en vän på förhandsvisningen av Tyskungen, baserad på Camilla Läckbergs bok. Det har gjorts flera filmatiseringar av hennes böcker och i vintras visades två i SVT. De tyckte jag inte var så bra, den här filmen som är gjord för bio var mycket bättre!
Har läst boken och vet inte riktigt vad jag förväntade mig, men det var mer drama än jag trodde. Handlingen kretsar kring Erika Falck som nystar i sin mors förflutna och vad som hände henne under andra världskriget. Mycket dialog, lite spänning och man sitter hela tiden och vill få svar, vilket man självklart får i slutet.
Det är en del tragedi i filmen också som är väldigt påtaglig, inte minst i slutet. När eftertexten rullade var det helt tyst i salongen.....
Filmen är helt klart sevärd, speciellt om man gillar deckargåtor, men för mig hade den funkat lika bra i TV-soffan som på bio. Stora skådespelarnamn, som Jan Malmsjö och Per Myrberg, gör den också sevärd. De är fantastiska som vanligt!

Tyskungen har premiär på fredag, den 28 juni, och av mig får filmen betyget 3,5 sjöstjärnor av 5 möjliga! :-)3 kommentarer:

  1. Föredrar Läckbergs böcker men alltid mysigt att gå på bio. Tack för tipset. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  2. Vad roligt med recension, ska gå och se den på fredags =)

    SvaraRadera
  3. Skönt att den var bättre än dom andra filmerna .. för dom var ju inte bra alls ;) Måste nog se den här, för jag gillade verkligen boken!

    SvaraRadera