onsdag 12 juni 2013

Bloggbussen 2013 del 4 - Givskud Zoo!

Efter att ha gått upp vid 06:30 igår morse, ätit frukost och packat, var det dags att lämna Hotel Legoland och åka hemåt. Men på vägen gjorde vi ett stopp på Givskud Zoo, som tidigare hette Lejonparken!
Vi var där redan 08:30 för en exklusiv visning, innan djuren släpptes ut i parken! Vår guide, Susanne, var biolog och mycket intressant att lyssna på!
Att få komma in till lejonen och vara alldeles nära var en otroligt häftig upplevelse! Fantastiskt vackra och mäktiga djur! Fanny älskade det!


Efter en kort åktur i Safaribussen var det dags att besöka girafferna! Wow, är allt jag kan säga! Så stora, fina och nyfikna! Vi fick mata dem med bananer. Det var lite läskigt tyckte jag, men Fanny tyckte det var jätteroligt och var inte ett dugg rädd! Så nu kan man lägga det till listan över saker man gjort! :-)
Därefter var det apornas tur! Först ut var den söta berberapan! En av honorna hade en liten bebis under magen! Susanne kastade jordnötter till dem så att de skulle komma nära och de ville gärna visa upp sig! :-)


Även gorillorna var nyfikna på oss. Fascinerande att se hur lika de är människor i mycket de gör! Den största hanen var 42 år och väldigt stor och imponerande!


När de nära mötena med djuren var över, var det dags att åka på safari i parken. Då hade både lejonen och girafferna släppts ut. De små girafferna var på ett otroligt bushumör och jagade varandra och bussen! :-) De hoppade och skuttade och Susanne sa att hon aldrig sett dem göra så tidigare!!Det sista vi gjorde innan resan mot båten fortsatte, var att träffa kamelerna. Och även dem fick vi vara med och mata. De smaskade villigt i sig av äpplena vi gav dem.


Jag fick ett väldigt bra intryck av Givskud Zoo. Djuren såg ut att må bra och allt var rent och fint.
Det som är lite speciellt med detta zoo är att man har möjligt att övernatta i parken! I stora tält kan flera familjer sova, lite lägerkänsla, sitta på kvällen runt elden och höra djurens läten! Mat får man från receptionen och då ingår även morgonturen vi fick uppleva, med att besöka djuren innan de släpps ut till allmänheten!
I parken fanns också en stor lekplats, men det fanns dessvärre inte tid för det den här gången. Det fanns även en liten inhägnad där man kunde gå in för att klappa getter och killingar.


När vi gick på bussen för att åka, fick vi med oss smörgåsar, kaffe och dricka och alla barn fick varsin matlåda och vattenflaska!
Givskud Zoo kommer jag med all säkerhet att besöka fler gånger, med resten av familjen!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar