måndag 10 juni 2013

Bloggbussen 2013 del 3 - Legoland!

Wow, vilken dag vi har haft! Strålande solsken och ca 25 grader! Förutsättningarna kunde inte varit bättre! Hela dagen har vi tillbringat i Legoland! Det är ju måndag och många skolor har inte slutat än, så det var nästan inget folk och inga köer! Barnen kunde springa hej vilt mellan attraktionerna! Vi har haft så fruktansvärt roligt och både jag och Fanny har fått så otroligt många nya fina vänner! 
Vi började på morgonen med en liten guidad tur i parken av Legolands PR & Press manager Jonas Söndergaard.

 
Därefter var det "fri lek". Fanny och Sofia gick hand i hand och jag och Ylva hängde med! Vi har skrattat, skrikit, blivit blöta och åkt karuseller och berg- och dalbanor för flera år framöver! Vissa attraktioner gillades mer än andra och då åkte vi dem flera gånger, t ex Vikings River Splash och Draken!


Vid 13:00 var dags för lunch. Pizza- och pastabuffé stod på menyn på restaurang Polar Pizza & Pasta. Alla var hungriga och åt med god aptit. Efteråt var det dags att åka igen!
Men det finns annat roligt på Legoland också! I området Legoredo, vaskade barnen guld och fick en guldmedalj med sig hem.Dessutom finns det möjlighet, om man är mellan 7-13 år, att ta körkort! Självklart ville barnen göra det! Efter en kort teoriintroduktion, fick barnen köra omkring i bilar av lego och stanna vid stoppljus, tanka eller köra genom biltvätt, precis som på riktigt! Efteråt fick de med sig ett fint körkort.


Sedan är ju Legoland ingen vanlig nöjespark! De mesta är ju faktiskt gjort av lego och Miniland är fantastiskt att strosa omkring i. Där är bl a olika länder uppbyggda av lego!


Efter en hel dag av skoj och skratt var det dags för middag på hotellet. Trodde Fanny skulle vara alldeles för trött för att orka äta, men hon åt massor!
Imorgon blir det hemfärd, men innan dess ska vi besöka Givskud Zoo! Äventyret fortsätter!


1 kommentar:

  1. Jag har så många roliga minnen från Legoland från när jag var liten. Alla fina legobyggnader, guldvaskandet och rida häst hos indianerna. Det står absolut på besökslistan när barnen blivit lite större för än så länge uppskattas det nog inte till fullo

    SvaraRadera