torsdag 5 september 2013

En milstolpe i Novas liv!

Idag var en milstolpe i Novas liv! Dagis har pratat om att Nova börjat gå på toaletten när hon är där. De har en liten toalett som de små kan använda själva och tydligen tycker Nova att det är spännande. Hemma har hon vägrat. Personalen bad att jag skulle ta med trosor till dagis, så att hon kunde träna på förmiddagarna. Sagt och gjort, så idag tog jag med tre par. ( Och extra byxor.... ;-) )
Tydligen hade de tillbringat förmiddagen i skogen och då förstår jag att de behöll blöjan på, men när jag kom och hämtade hade de tagit på trosan. Hon hade sprungit och satt sig på toan själv och där satt hon så nöjd när jag kom!
Väl hemma ville hon inte ha blöja och gick med på att vi satte henne på toaletten efter middagen. Så hela eftermiddagen och kvällen gick allt bra! Ända tills ca 10 minuter innan hon skulle lägga sig..... Men då satt hon i knät på pappa, så de fick duscha av sig båda två, haha!
Men jag är jättestolt över henne och det är verkligen ett stort steg framåt! Och hon själv var väldigt stolt och ville visa att hon minsann inte hade någon blöja på sig!


2 kommentarer: