torsdag 12 september 2013

Det här med att bo på en ö......

Jag bor ju på en bilfri ö, med undantag av företagsbilar såsom snickare, elektriker, rörläggare etc. När jag var barn var det bara cykel eller lastmoped som gällde som transportmedel, men de senaste 10 åren har elbilen, eller golfbilen, kommit mer och mer. Man sitter skyddat mot väder och vind och den är miljövänlig. Men som med allt tekniskt så kan det ju strula ibland.....
Detta hände mig igår! Helt plötsligt bara dog den, mitt i gatan! Naturligtvis stod jag på en av de trängre vägarna, och blockerade hela gatan! Så lilla jag fick försöka putta eländet ur vägen! Det var inte det enklaste kan jag säga! Som tur är har min pappa också en elbil, så han fick komma och bogsera mig hem. H är ju i Stockholm och kommer hem ikväll, hoppas att han hinner titta på den....
Arghhh, tekniska saker ska bara fungera! Jag fick en förfrågan om varför jag inte cyklar, och visst kan jag göra det, men Nova går på dagis på grannön en bit bort, och det är inte alltid så roligt att komma dyblöt till jobbet när det regnar efter att ha lämnat henne! Dessutom har man ju varit med om ett antal gånger att cykelkedjan "hoppar" och det är inte så kul att slafsa med det heller när det ösregnar.....
1 kommentar:

  1. golfbil är ju bara så häftigt! jag har en släkting i USA som bor i ett pensionärsområde där alla har golfbilar. det finns tom vägar till affären som är enbart för golfbilarna. så otroligt smidigt!

    SvaraRadera