fredag 1 juli 2016

Bloggresa till Djursland i Danmark del 1 - Kattegatcentret, Djurs Sommerland och Rane Ladegaard!

Nu har jag och Fanny kommit hem från en alldeles fantastisk bloggresa med massor av minnen vi kommer bära med oss i många år framöver!
Tillsammans med VisitDenmark och 4 andra bloggare med barn, har vi varit i Djursland i Danmark och under tre dagar har vi fått uppleva massor av roligheter!
Resan började i tisdags då jag och Fanny, tillsammans med Jennifer och hennes dotter Hailey och Desirée och hennes dotter Tindra, tog Stena Line-färjan från Varberg till Grenå i Danmark. Resan tar lite drygt 4 timmar, men barnen var jättesnälla och otroligt förväntansfulla om vad som väntade.


Vid 12:30 var vi framme i Grenå och tog den korta promenaden till Kattegatcentret som ligger alldeles bredvid terminalen. Där mötte vi upp Clara, representant från VisitDenmark i Sverige, och Else som jobbar för VisitDjursland. Vi träffade också Malin och Åse med deras döttrar Mira och Alice. Ett riktigt tjejgäng som satte sig till bords för lunch.


Efter maten var det dags för en guidad tur i Kattegatcentret. Den är en väldigt fin anläggning med massor av fantastiska havsdjur och upplevelser. I år blev de framröstade av siten Barnsemester.se till Bästa akvarium/tropikaruim i Norden! Vår guide berättade och speciellt Fanny, som är väldigt intresserad av djur, ställde många frågor. Vi fick också se när hajarna matades, men barnen förstod  inte danskan så bra och tröttnade ganska snart.
Utöver flera stora akvarier med fiskar och hajar fanns också en experimentavdelning, som genom lek och spel lär ut vad som finns i havet och hur det fungerar.

Fanny och Hailey samarbetar

Två timmar senare var det dags att lämna Kattegatcentret för den här gången. En minibuss väntade på att ta oss till nästa destination, Djurs Sommerland, som är Nordens största sommarland! För tredje året i rad vann dessutom parken Bästa sommarland i Norden av siten Barnsemester.se!
Parken är uppdelad i 8 olika temaländer med 60 attraktioner, inklusive 1 vattenland. Här finns verkligen något för alla, oavsett ålder! Bondgårdslandet var årets nyhet 2015 med 10 olika attraktioner för hela familjen, men kanske framför allt för de lite yngre barnen. :-)


Fanny, som ju nu är 10½ år, tyckte inte Bondgårdslandet var så roligt, istället blev hennes favoriter Thors Hammare och Juvelen som är Danmarks längsta berg- och dalbana, hela 1 km lång med en toppfart på 85 km/h!

Thors Hammare


Årets nyhet på Djurs Sommerland är Sjöbjörnen som den heter på svenska. Den påminner om JukeBox på Liseberg eller Bläckfisken på Gröna Lund. Den ligger i Piratlandet där även två andra mycket populära berg- och dalbanor ligger, Skattön som är Nordeuropas största vatten-berg- och dalbana och Piraten. Piraten är Danmarks största och snabbaste berg- och dalbana, 32 meter hög och med en toppfart på 90 km/h! Jennifer var den enda i vårt gäng som vågade sig på ett åk i denna värsting!


Berg- och dalbanan Piraten med årets nyhet Sjöbjörnen i förgrunden

Jag och Fanny åker Sjöbjörnen

Desirée, Tindra och Hailey åker Piratfisken
 
4 timmar är alldeles för lite tid för att upptäcka allt den fantastiska park har att erbjuda! Minst 2 dagar är att rekommendera för parken är verkligen den bästa i Norden! Hela vår familj besökte Djurs Sommerland förra året, läs gärna inlägget om vårt besök här!


Efter att ha ätit en mycket god pasta- och pizzabuffé i parken, var det dags att åka till platsen vi skulle övernatta den första natten, Rane Ladegaard B & B. Detta underbara B & B ligger ca 40 minuters bilväg från Djurs Sommerland, i närheten av den fina kuststaden Ebeltoft. Vi välkomnades med vin och tilltugg som blev den perfekta avslutningen på vår första resdag! Solen strålade, vi satt ute och njöt och det var en riktigt fin sommarkväll. Det var 10 väldigt trötta bloggare och barn som kröp ner i de sköna sängarna den kvällen, otroligt lyckliga och förväntansfulla på vad nästkommande dag skulle erbjuda.1 kommentar:

  1. B&B:et ser helt fantastiskt ut och Djurs Sommarland måste jag och min familj åka till. Det verkar superkul.😃

    SvaraRadera