lördag 2 juli 2016

Bloggresa till Djursland i Danmark del 2 - Kalø Slottsruin!

På onsdag morgon vaknade vi alla utvilade och spända över dagens aktiviteter. Vi bjöds på en underbar frukost med bröd, flingor, frukt och till och med bullar och choklad till barnens förtjusning!


Vid 09:00 var vi redo för avfärd. Första stoppet för dagen var Kalö Slottsruin som ligger i nationalparken Mols Bjerge. Det hade börjat mörkna oroväckande på himlen och när vi började vår promenad ut mot ruinen tillsammans med vår guide, började regnet droppa. Alla regnkläder åkte på och vi förberedde oss för en enorm störtskur. Som tur var hamnade vi i utkanten av regnvädret och det blev inte så farligt.


Det var en bra bit att gå ut till slottsruinen, men alla knatade på med gott humör. Vägen ut är Danmarks längsta medeltidsväg och nu betade kossor fritt längs vägen. Under tiden berättade vår guide om slottets historia. Det uppfördes omkring år 1313 och användes senare även som fängelse. Gustav Vasa satt fången här mellan 1518-1519.
Fanny tyckte inte detta var så roligt, men det berodde nog dels på vädret, dels återigen på att det var svårt att förstå danskan.Väl uppe i ruinen bjöds vi på en magnifik utsikt!


När vi åter gått den långa vägen tillbaka till parkeringen, var det dags att åka vidare till Glasmuseet Ebeltoft.
0 kommentarer:

Skicka en kommentar