torsdag 23 juni 2016

Examenslunch och en rejäl överraskning!

Igår var det så äntligen dags för examenslunch. Tillsammans med rektor, lärare och alla fina klasskamrater fick jag njuta av en fantastisk lunch på River Restaurant vid Eriksberg i Göteborg.
När vi kom bjöds vi på välkomstdrink i form av alkoholfri bubbel och alla minglade runt och pratade med varandra. Det var blandade känslor hos oss allihop, trots att vi var lättade och glada att vi var klara och tagit examen, var vi lite vemodiga över att inte träffas igen. Två år är lång tid, och såklart har man kommit vissa närmre än andra, men det har varit en jättebra klass och jag kommer sakna många av dem!
Lunchen bestod av en underbart god sejfilé och till efterrätt åt vi en dessertbuffé med bland annat blåbärspaj. När alla var mätta, reste sig plötsligt rektorn och utbildningsledaren upp. Det berättade att sex av oss blivit utvalda att få stipendium för goda studieresultat! Alla blev väldigt förvånade, ingen visste att detta var möjligt att få. Och gissa vem som blivit utvald? Moi!
I motiveringen stod, utöver mycket goda studieresultat, även för ett utmärkt examensarbete. Och det känns extra bra med tanke på hur mycket tid och energi man lade på det! Hela 6 500:- fick jag, höll på att svimma när jag öppnade kuvertet!


Efter lunchen drog 13 av oss vidare till Liseberg och femkamp! Superroligt och en passande avslutning tillsammans. Vi är dock fyra tjejer som hållit ihop lite extra dessa två åren, och som stöttat varandra genom den här utbildningen. Vi valde att lämna de andra efter femkampen och gick till Heaven 23, högst uppe i Hotel Gothia Towers på 23:e våningen, för att festa på deras berömda räksmörgåsar. Vi pratade, skrattade och mindes tillbaka på roliga stunder under de gångna två åren. Vi avslutade dagen med en mojito på Clarion Hotel Post och med ett datum inbokat för nästa träff.


Glad och lycklig över att äntligen vara klar med min yrkesutbildning, går jag nu på sommarledigt. Imorgon är det midsommarafton, men eftersom H åker till San Francisco i jobbet tidigt på midsommardagens morgon, blir det lugnt och stilla firande hemma. Men på tisdag åker jag och Fanny iväg på nya äventyr till Djursland i Danmark med VisitDenmark! Vi kommer bland annat att besöka Kattegatcentret, Djurs Sommerland, den mysiga staden Ebeltoft och Ree Park där vi kommer att övernatta i tält på savannen! Följ vår resa, på Instagram i första hand (@otjejen). Ska försöka blogga under tiden också, annars kommer allt i inlägg när vi kommit hem!

 Ha en underbar midsommar!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar