lördag 4 juli 2015

Semester i Danmark 2015 del 2 - Djurs Sommerland!

Efter att ha varit och köpt nybakat bröd hos den lokala bagaren och ätit färdigt frukosten, tog vi på tisdagsmorgonen bilen de ca 2 milen till Djurs Sommerland. Vädret var alldeles perfekt, ungefär 20 grader och strålande solsken.Vi hade bestämt oss innan att vi skulle tillbringa 2 dagar i parken. Man kan välja att köpa endags-biljetter eller tvådagars-biljetter, men väljer man tvådagars-biljett måste man gå två dagar i följd. Vi visste att det skulle bli riktigt dåligt väder på onsdagen, så vi valde endags-biljetter. Med Barnsemesterkortet från Barnsemester.se går ett barn in gratis med en betalande vuxen. Man tjänar på detta mot att köpa tvådagars-biljetter och ALLT ingår!
Hela parken är uppbyggd i olika teman och årets nyhet var Bondgårdslandet med 10 olika attraktioner för de lite yngre barnen, små grodorna, köra traktor, ank-karusell för att nämna några. Men Novas favorit här var Den vilda hönsjakten, en berg- och dalbana såklart, men även Rodeotjurarna och Vattentornen som kittlade skönt i magen!
Efter att ha tillbringat ett par timmar i Bondgårdslandet var det dags för lunch. Vi åt på Wild West Buffé som låg i Westernlandet. Tycker det är toppen med bufféer när man reser med barn för det finns alltid något de gillar! Barnen fick här plocka från en egen buffé med grillad korv, chicken nuggets, pommes frites, lasagne, köttbullar, hamburgare och massor av annat som barn vanligtvis tycker om. Vi vuxna åt så mycket vi orkade av potatisgratäng, pastasallad, potatissallad, revben, kyckling och massor av olika kötträtter. Oerhört gott tyckte hela familjen! Miljön var uppbyggd som en saloon och som efterrätt fick barnen pröva att grilla marshmallows över öppen eld.


Mätta och belåtna var vi mer än redo för att fortsätta vår dag i parken. Det finns massor av attraktioner för alla åldrar och Fannys favoriter blev Örnen, Thors Hammare och Juvelen som är Danmarks längsta berg- och dalbana, hela 1 km lång med en toppfart på 85 km/h! Det blev även några turer i Rio Grande Rafting, Slänggungan och Ponnyexpressen för att nämna några andra favoriter, men också lek på flera olika lekplatser i parken. Vaska guld hann vi såklart också med.
Djurs Sommerland är Nordens största sommarland med 60 olika attraktioner, flera restauranger men också plats om man har medhavd mat, några lekplatser, hinderbana och vattenland! Dessvärre var det för kallt att utnyttja vattenlandet som verkade jättefint! Det får bli nästa gång för hela familjen var rörande överens om att det var det bästa sommarland vi besökt och vi kommer garanterat komma tillbaka. Vi gillade att attraktionerna delvis var uppdelade i ålder, de flesta attraktionerna var samlade på samma ställe, så att de yngre barnen slapp knuffas eller bli påsprungna av tonåringarna. Och även för deras del, att de lite tuffare åken fanns på ett ställe.
Förra året besökte vi Fårup Sommarland, läs gärna blogginlägget därifrån här. Vi upplevde att skillnaden mellan de båda parkerna var att Fårup är mer lummig och har fler utrymmen för fri lek. Dessutom var det längre sträckor att ta sig mellan attraktionerna i Fårup, trots att Djurs Sommerland är större!
Sammanfattningsvis, har man barn som vill åka mycket ska man definitivt besöka Djurs Sommerland! 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar