lördag 7 juni 2014

Minisemester med Stena Germanica till Tyskland!

Har haft en härlig tid borta, var precis vad jag behövde! God mat, trevligt sällskap och bara ta det lugnt, utan några måsten.
I torsdags kväll åkte jag och en vän alltså med Stena Germanica mot Kiel i Tyskland. Vädret var strålande och vi började med lite bubbel på soldäck!

Vi hade bokat bord i á la carte-restaurangen Metropolitan och åt där en helt underbar trerätters middag! Kan verkligen rekommendera denna restaurang, speciellt om man åker utan barn och vill äta i lugn och ro. Linnedukar och linneservetter och som sagt, otroligt god mat! Till förrätt åt vi en underbar hummersoppa, varmrätten bestod av majskycklingbröst och till efterrätt åt vi färska jordgubbar med grädde och vaniljglass, allt för endast 299:-!

Kvällen avslutade vi i C-view Bar med musikquiz och drinkar!
Klockan ringde 07:00 på fredagsmorgonen och frukosten väntade på oss. Här måste jag säga att jag blev lite besviken. Frukosten var helt ok, med de basprodukter man förväntar sig som svensk, bröd flingor, yoghurt, ägg, stekt potatis, korv, bacon etc, men för 120:- tyckte jag nog att man kunde haft lite större variation och ett bredare utbud.
Strax efter 9 rullade vi av båten och styrde kosan norrut, mot Flensburg och lite billig bordershopping! Hade först lite bekymmer att ta oss ut ur Kiel och komma rätt, men efter att ha fått vända en gång körde vi norrut. 
Färden gick till Scandinavian Park, alldeles vid motorvägen strax söder om gränsen till Danmark. Efter ca 4 timmars shoppande av mest godis och alkohol, körde vi tillbaka mot Kiel. Väl ombord hade vi även på hemvägen bokat bord i restaurang Metropolitan. Maten smakade återigen fullkomligt gudomligt! Förrätten var nu sallad med mozzarella och en liten Bloody Mary att hälla över! 

Till varmrätt åt vi en jättegod stekt lax och till dessert en helt fantastisk chokladtårta! Supergott! Hela menyn kan ni hitta här!

Självklart blev det även lite shopping ombord! Jag köpte dessa supersöta fodral till barnens surfplattor! Den lilla, för plattor på 8-9 tum, kostade bara 99:- och den större, för plattor på 10-11 tum, kostade 129:-! Barnen blev helt överlyckliga när jag kom hem! Frågan är om de blev mer glada för fodralen än att mamma var hemma igen! ;-)




2 kommentarer:

  1. Mmm, den där efterrätten såg god ut *ler*

    Hoppas ni haft det trevligt - kul att komma iväg från vardagen lite ibland!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Gud va mysigt ! Såna där små "turer" behöver man band, och maten såg ju FANTASTISK ut !! :)
    Kram

    SvaraRadera