lördag 14 juni 2014

Skallerup Seaside Resort del 2 - Ett besök på djurgården!

Fanny vaknade som vanlig tidigt i morse, redan strax efter 6, men hon var snäll och lät oss andra sova till efter 7. Nova vaknade runt halv åtta.
Jag och Fanny tog en promenad bort till huvudbyggnaden och supermarket, där vi köpte färska frallor till frukost. Och ja, jag kunde inte låta bli att köpa wienerbröd med chokolaaaaaade! :-).
Efter att ha avnjutit vår frukost, tog vi bilen till Klithusegården, en djurgård och ridcenter som ligger bara några kilometer ifrån Skallerup. Vi fick vara med vid utfodring av djuren och då menar jag bokstavligt vara med! Vi började med en ko som även skulle mjölkas. Alla som ville fick pröva och Nova var snabbt framme och anmälde sig! Hon var jätteduktig! Fanny ville inte prova.Därefter fick åsnorna och getterna sin frukost. Alla barn fick ge varsin rågbrödsbit till åsnorna och getterna var jätteivriga och åt glupskt av korn direkt ur barnens kupade händer!
Gården hade även dovhjortar och till och med dem åt majs ur barnens händer, även om de var lite mer skygga. I hönshuset fick barnen strö ut korn över marken och sedan kolla om hönorna lagt några ägg! Barnen fick ta med sig var sitt ägg hem, Novas var helt grönt! Tydligen fanns det en speciell höna som lade gröna ägg.Därefter fick de som ville rida på shetlandsponnys. Våra flickor var såklart först i kön! Vi fick själva leda hästarna på en liten stig. Båda flickorna satt stadigt i sadeln, naturbegåvningar! Gården hade också flera islandshästar som man kunde rida för längre turer, både för nybörjare eller vana ryttare.


Detta var en helt fantastiskt djurgård! Barnen var helt lyriska och tyckte det var helt underbart att få komma så nära! Missa inte ett besök här! Verkligen en minnesvärd förmiddag som Stena Line Storytellers!
Efter att sedan dessutom gjort ett besök i ladugården och tittat på grisar, nyfödda killingar, kaniner och marsvin, åkte vi tillbaka till Skallerup för lunch och bad!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar