tisdag 17 juni 2014

Skallerup Seaside Resort del 4 - Fårup Sommerland!

Vi har varit i Danmark som Stena Line Storytellers och hela söndagen var vigd åt Fårup Sommerland! Endast lite drygt en halvtimme med bil från Skallerup Seaside Resort ligger detta härliga sommarland, mitt ute i skogen! Vi kom precis när det öppnade vid 10:00 och var kvar ända tills det stängde klockan 18:00. Och då hann vi överhuvudtaget inte med vattenlandet! Nu var barnen inte sugna på att bada ändå, så vi prioriterade allt annat.
Med Barnsemesterkortet fick vi rabatt på entrén, ett barn gick in gratis med en betalande vuxen, och i entrépriset ingick i princip ALLT, till och med ridningen!
Vi började med att åka ett litet tåg som gick runt hela parken för att få en bra överblick. Turen tog ca 20 minuter och stannade vid olika delar för av- och påstigande.


Miljön var helt underbar, med dammar, små vattenfall, lummiga ängar och massor av olika ställen där man faktiskt kunde slå sig ner för picknick helt ensam! Stämningen var familjär och lugn, man märkte inte av att det var mycket människor, inget knuffande och stök. Det var inga köer att prata om till attraktionerna och barnen kunde på vissa ställen bara springa runt för att åka turen direkt efter! Personalen bestod av äldre, i pensionsåldern, till skillnad från t ex Liseberg där personalen består av sommarjobbande ungdomar. Detta gjorde att även personalen ingav ett lugnt och förtroendegivande intryck och de var mycket noga med säkerheten. De log hela tiden och önskade oss en trevlig åktur och välkomna tillbaka.
Både Fanny och Nova älskar berg- och dalbanor! Fannys favorit var Mine-expressen och Novas Pindsvinet!
Det som jag tyckte mycket om var att det fanns så stort utrymme för egen lek! Studskuddar, trampoliner, flera stora lekplatser, små karuseller, sandlådor, grävskopor, klätterställningar för alla åldrar och en jättestor hinderbana för de äldre barnen! Flickorna kunde verkligen härja fritt!
När det gällde mat fanns olika möjligheter! Det fanns massor av platser att sitta för egen medhavd mat och tillgång till grillar, men för dem som ville köpa på plats fanns det även flera ställen som serverade lättare rätter och några större restauranger. Vi åt lunch på Oasen og Loen som erbjöd en stor buffé med det mesta som både vuxna och barn tycker om, kött, pizza, pasta, kyckling, korv etc.

Är man i Nordjylland ska man definitivt ta sig tid att besöka Fårup Sommerland, oavsett om man har små barn, stora barn eller inga barn! Det är verkligen en magisk plats mitt ute i skogen!


2 kommentarer:

  1. Vi var på Fårup Sommerland förra året och vi älskade det :)

    SvaraRadera
  2. Det var många år sedan jag var på Fårup - men jag älskade det =) FUnderar på en resa dit med barnen nästa år.

    Ni ser ut att ha haft en toppenresa!

    Kram

    SvaraRadera