onsdag 18 juni 2014

Skallerup Seaside Resort del 5 - Det perfekta semesterboendet!

Att kalla Skallerup Seaside Resort i Danmark för "det perfekta semesterboendet" är ingen underdrift! Bara några timmars båtfärd bort från Göteborg med Stena Line och ytterligare ca 45 minuter med bil ligger denna oas, alldeles vid Västerhavet! Vare sig man reser hit som familj eller som par, kommer man att älska Skallerup! Danmark är ett överhuvudtaget ett underbart land att semestra i!


Fokus ligger förstås på familjer och att åka hit med far- eller morföräldrar är perfekt! Bo i fina stugor i olika storlekar med kamin och vissa med jacuzzi. Som boende har man tillgång till massor av aktiviteter, de flesta gratis. Förutom ett härligt vattenland och stort lekland, som jag skrivit om tidigare, finns en aktivitets/pysselhörna där man kan pärla, rita, göra egna t-shirttryck, baka och mycket mer, barnbio, ett fantastiskt vackert spaområde, Romulus, med en åldersgräns på 16 år, en irländsk pub med bowling och biljard, en stor sporthall för badminton, innebandy mm, flera lekplatser, entré till en djurgård några km bort och mycket mycket mer! Dessutom anordnas speciella aktiviteter ibland som discobowling för barn eller rullskridskodisco!
Välj att laga din mat själv i stugan, allt man behöver finns att köpa i en supermarket på området, eller ät i någon av restaurangerna i huvudbyggnaden. Vi valde att lyxa till det och åt ute, men gick alltid och köpte nybakade frallor i supermarket till frukost.Skallerup ligger också fantastiskt fint rent geografiskt! Förutom att man har stranden som närmaste granne, finns det massor att upptäcka i närheten! I Danmark är det ju inga större avstånd och från Skallerup är det riktigt nära till Aalborg med sitt zoo, Hirtshals med Oceanarium och Fårup Sommerland!Innan vi åkte hem i måndags, var jag och Fanny med på en aktivitet. Vi skulle få göra eget godis! Åldern var 5-12, men med facit i hand kunde Nova också varit med. Personalen sa att det var förälderns ansvar, eftersom godiset kokades, men det var också föräldern som gjorde det mesta och barnet som tittade på.
Först fick Fanny välja färg och smak. Hon valde grön och colasmak. Sedan fick vi den kokande sockerlösningen som skulle "knådas" och stelna. Innan det hade riktigt stelnat, fick man klippa små bitar till godis och en lite större bit till klubba. Vi gjorde en klubba till Nova också. När godiset var helt stelnat, silades det i mjöl och lades i strutpåsar. Väldigt gott! Denna aktivitet kostade 30 dkr och Fanny tyckte att det var roligt!


Tusen tack till Skallerup Seaside Resort för en fantastisk vistelse, vi kommer väldigt gärna tillbaka, och tack till Stena Line för möjligheten att vara Stena Line Storyteller! Ni har gett hela familjen fantastiska minnen för livet!

Läs gärna alla mina inlägg från resan:
* Första dagen
* Ett besök på djurgården
* Vattenlandet
* Fårup Sommarland
1 kommentar: