måndag 30 juni 2014

Besök på restaurang Harrys!

I lördagskväll var hela familjen på Harrys. Restaurangen är nyöppnad i Göteborg, sedan 6 juni. Det finns 46 stycken runt om i Sverige. Man vill men denna nya krog lansera sitt nya koncept, "Allemansrätter", svensk husmanskost för alla, men med en modern tvist! Från ölpub till familjär matkrog. Bakom konceptet står Johan Åkerberg som skrivit kokböcker om svensk matkultur.
Även inredningen ska förknippas med restaurangens historia, med tegelväggar och inredning som en gammal lanthandel. Harrys grundades i Falkenberg i början av 1990-talet av Magnus Helgesson, som namngav sin restaurang till Harrys, som en hyllning till specerihandlare Harry Nilsson. Läs mer om Harrys historia här
När vi kom blev vi placerade i ett bås. Barnen fick direkt varsin pysselbok och kritor som underhållning medan jag och H kollade igenom menyn.Med så mycket god mat var det svårt att välja, men som förrätt valde jag en Toast Skagen och H en kyckling- och avokadosallad. Vi lät barnen få sin mat i samband med våra förrätter, så att de skulle slippa vänta så länge. De ville båda ha chicken nuggets med pommes frites. Barnmenyn är klassisk med just sådant som barn brukar vilja ha, köttbullar, hamburgare, pasta etc.


Som varmrätt tog H en skomakarlåda, alltså en grillad herefordbiff med potatismos, rödvinssky, sidfläsk och lök och jag tog en supergod grillad entrecôte med gratinerad havskräfta, bearnaise och friterad nypotatis! Barnen fick varsin glasspinne.

 
Men även vi ville ju ha dessert! Vi beställde in marängswiss, som serverades på en stort uppläggningsfat! Alla fyra grabbade varsin sked och högg in! Så otroligt gott!  Hela menyn kan ni se här!
Som grädde på moset fick barnen varsin nalle när vi skulle gå!


Vi besökte ju som sagt Harrys en lördagskväll och det var ganska mycket folk. Det negativa var nog att man inte riktigt hann med och inte hade full koll på vad vi beställt. När förrätten plockades bort frågade man om vi var nöjda eller ville ha notan! Eh..... Sedan tog det väldigt lång tid innan varmrätten kom och H´s kaffe glömde man bort helt. Men personalen var otroligt trevlig och tillmötesgående, hela tiden med ett leende på läpparna, och maten var som sagt väldigt väldigt god!

Tack till Harrys för en mycket trevlig kväll och fantastisk mat, vi kommer gärna tillbaka!


0 kommentarer:

Skicka en kommentar