tisdag 22 oktober 2013

Ensamstående mamma......

Ja, nu är ju inte jag det, men allt som oftast känns det faktiskt så! Eftersom jag arbetar deltid och dessutom på ön, faller det ju sig naturligt att man tar hand om det mesta på hemmaplan.
Det är alltid jag som hämtar och lämnar på dagis, det är alltid jag som handlar och lagar mat på veckorna, det är alltid jag som ser till att barnen är rätt klädda och har med sig allt till skola, dagis eller utflykten, det är alltid jag som går med barnen på BVC-besök, tandläkarbesök, läkarbesök och utvecklingssamtal.
Det är jag som ser till att läxorna blir gjorda, har koll på barnens aktiviteter, och oftast är hemma och vabbar första dagen, eftersom H åker till jobbet så tidigt. Dessutom har jag ju ett eget arbete att sköta!
Det blir också extra kännbart de gånger H arbetar över, då jag även är ensam med nattningen. Idag är en sådan dag.....
Ibland skulle det varit sååååå skönt att kunna dela lite mer på vissa saker hemma..... Så, nu har jag gnällt färdigt!
Ha en fortsatt fin dag!



4 kommentarer:

 1. Känner igen det där lite....just NU är det också jag som gör det mesta hemma innan jag börjar jobba heltid igen ;) Tänk bara att du e bästa mamman i världen till dina barn och försök med nån egen tid varje vecka med ev vänner, bio, spa, promenad, träning vad som helst. massa kramar

  SvaraRadera
 2. Kram på dig, tror vi är många som känner igen sig. Jag pluggar jobbar och gör det mesta med barnen, har sambon inte konferenser så är det viktiga möten, telefonsamtal osv. Men han hämtar ofta på skolan och för mkt de dagar jag jobbar kväll. Kram i massor

  SvaraRadera
 3. Precis sådär är det hos oss också.
  Enda skillnaden är att vi bor inte på någon ö ;)
  Och vet du vad, man får faktiskt gnälla ibland!

  KRAM KRAM

  SvaraRadera
 4. Vet hur det är, jag är ju ensamstående på deltid och när maken är hemma varannan månad så är det jag som har rutinen inne att ta hand om allt så det blir att man fortsätter automatiskt.

  SvaraRadera