måndag 25 februari 2013

"Rätt" kläder till skolan?!

I morse blev jag lite fundersam. Fanny fick för en tid sedan en vit tröja med Merida från filmen Modig på. Hon var med och köpte den och valde den själv. Igår hade hon den på sig för första gången och det var inget konstigt med det. Jag köper gärna andra kläder till barnen, Molo är ju en stor favorit, men Fanny får gärna vara med och välja emellanåt, och Lindex och H&M har jättefina skolkläder.
I morse kom hon ner med en annan tröja på sig och jag frågade varför hon inte hade Modigtröjan. Hon svarade då att hon inte ville ha den till skolan, i fall de andra skulle reta henne då. Hon är sju år!!
Jag blev mörkrädd. Ska inte barnen få vara barn? Måste de redan, vid sju års ålder, bli så medvetna att de retar varandra om man inte har "rätt" kläder?! Är inte det tidigt?! Jag förstod på Fanny att hon var kluven, hon tycker ju om tröjan, men rädslan för att bli retad var nog för stark. Jag lät henne vara och sa att hon fick ha på sig tröjan precis när hon ville, vad mig anbelangade. Sorgligt bara.....


3 kommentarer:

 1. Vad ledsen man blir :( Tyvärr har jag märkt att det är lite samma sak på Sagas skola också..

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Fy skruttan, stackars Fanny! Man ska inte behöva känna sig så vid 7 års ålder... inte senare heller för den delen... men ändå liksom! Stackars barn! Blir mörkrädd!

  Blev mobbad själv från första klass, mycket pga övervikt. Jag fick ofta kommentarer om mina kläder i skolan, dels för att jag ofta hade mysbrallor... jeans avskydde jag, det fanns inga barnjeans i min storlek:( Tom fröken ringde hem och klagade på att jag alltid gick i mysbyxor!
  Sen när jag va åtta år skiljde sig mina föräldrar och jag bodde hos pappa... han hade inte råd att köpa det snyggaste alltid och det snyggaste fanns sällan i min storlek heller:(

  SvaraRadera
 3. Ojdå, redan sju år... Jag har förstått att sånt här krupit ner i åldrarna rejält sen en själv var mindre, men sju år! Stackars barn, och särskilt flickor, som ska växa upp i det här samhället.. Jag bävar för den dag min lilla dotter ska komma hem och vilja ha smink osv. För hur ska man kunna neka om alla hennes kompisar har det och får det....

  SvaraRadera