söndag 20 september 2015

Veckans barnbokstips - Vargskräck!

Fanny börjar ju bli ganska stor nu, men hon tycker fortfarande att det är mysigt när vi läser en stund för henne på kvällen. Det tycker jag också. Och nu när hon är så stor läser vi ju böcker som även vi vuxna har stor behållning av!
Den senaste boken vi läste är en nyutgiven bok av Jeanette Bergenstav som heter Vargskräck - En hunddeckare med Flingan & flocken! Den är skriven för barn 9-12 år. Både jag och Fanny fullkomligt tokälskade den!


Flingan är 11 år och hon älskar hundar! Hon har en egen pudel, Buffy, som hon älskar över allt annat. En dag skrivs det i den lokala tidningen om en vargattack i ett villaområde och skräcken sprider sig bland befolkningen. Men är det verkligen en varg? Och vem är det som gömmer blodiga köttstycken i skogen? Och vad händer egentligen i "Häxans hus"?
Boken är oerhört spännande och håller hela tiden läsaren i ett järngrepp. Om man som Fanny är helt galen i hundar och deckare är Vargskräck ett måste! Texten i boken är stor och lättbegriplig och Fanny hade säkerligen klarat av att läsa den själv, men ville att jag skulle läsa den som högläsningsbok. Den lämpar sig ypperligt för båda delar. Att boken utspelar sig i Torslanda utanför Göteborg, gör att jag personligen tycker den är extra rolig att läsa, eftersom man känner igen sig i närmiljön.


Vargskräck är den första boken om Flingan & flocken och vi (både jag och Fanny) kan knappt bärga oss förrän nästa kommer! Tack till författaren Jeanette Bergenstav och Idus Förlag för en helt underbar bok!

Missa inte Bokmässan i Göteborg 24-27 september! Då kan man bl.a. träffa Jeanette Bergenstav i Idus Förlags monter A01:02!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar