lördag 26 september 2015

Books and Dreams!

För någon vecka sedan var jag med i en tävling på Facebook där vinsten var två biljetter till Books and Dreams på Draken i Göteborg. En författarkväll med intervjuer av bl.a. Tilde de Paula Eby, Ernst Kirchsteiger, Alex Shulman & Sigge Eklund m.fl. Igår var det dags och det blev en alldeles fantastisk kväll!


I pausen bjöds det på wraps och vin och författarna fanns på plats för att signera sina böcker. Jag köpte Tildes bok, där hon berättar om när hennes familj flydde till Sverige från Chile i början av 70-talet. Hon signerade den även såklart!


Jag hade bjudit med mig Jessica, som köpte Alex och Sigges bok, och även hon fick sitt exemplar signerat.


Alla fick dessutom en lyxig goodiebag med sig hem!


Tack till Specsavers för biljetterna, det var en riktigt trevlig kväll!

Kvällens medverkande:
 
Alex Schulman & Sigge Eklund
Tillsammans driver Alex Schulman och Sigge Eklund en av Sveriges största podcasts, med en halv miljon lyssnare varje vecka. De har båda flera framgångsrika romaner i bagaget och i höst är de aktuella med deras första gemensamma bok: Tid – livet är inte kronologiskt, där de lyfter fram tanken om en fjärde tidsdimension, vid sidan av dåtid, nutid och framtid.

Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger har charmat hela Sverige med sina inrednings- och mattips i Sommartorpet och Sommar med Ernst. Något han blivit lika känd för är sina livsfilosofier, och om dessa får vi läsa om i nya boken Lyckan i det lilla, skriven tillsammans med Books & Dreams chefredaktör Carina Nunstedt.

Adam Sarafis
Linda Olsson är författaren till den omtyckta storsäljaren Nu vill jag sjunga dig milda sånger. Hennes vänskap till den Nya Zeeländska manusförfattaren Thomas Sainsbury har resulterat i en ny spänningsduo under pseudonymen Adam Sarafis. I höst är de aktuella med deras första politiska thriller: Ingenting är glömt, en historia om terrorism och korruption.

Paula Hawkins
Möt en av årets mest uppmärksammade och framgångsrika debutanter! PaulaHawkins är journalisten som bestämde sig för att skriva en psykologisk thriller. Resultatet blev Kvinnan på tåget, som i början av året slog alla rekord i försäljning och topplisteplaceringar i USA och England, och som även håller på att bli film i Hollywood.

Tilde de Paula Eby
Tilde de Paula Eby är en av våra mest folkkära programledare, och syns varje vecka i TV4 Nyhetsmorgon. För första gången berättar hon nu om sin familjs dramatiska förflutna och om hur tidigare generationers kvinnor har flytt världen runt för att skapa sig en framtid.

Annelie Pompe 
Livet är ett äventyr, det är Annelie Pompes filosofi. Hon är 34-åringen som bestiger berg, fridyker och föreläser om sitt liv. I sin nya boken Otroligt högt och extremt djupt skildrar hon sina erfarenheter från runt om i världen. Här i ett samtal om vitt spridda äventyr: från klättring på Mount Everest till simning under is i den bohuslänska fjorden.

Christoffer Holst
Books & Dreams redaktör Christoffer Holst kom på prispallen i Harlequins stora författartävling 2014. I september debuterar han som författare med Mitt hjärta går på, en filmisk och humoristisk roman om en förälskelse mellan två unga killar i Stockholmsmiljö.

Frida Boisen
Frida Boisen har tidigare varit chefredaktör för GT och är även krönikör för Expressen, där hennes texter har delats hundratusentals gånger. I höst är hon aktuell med boken Digital succé, som handlar om hur man lyckas med sociala medier. 

Bild lånad från Books and Dreams

0 kommentarer:

Skicka en kommentar