söndag 27 september 2015

Bokmässan 2015!

På lördagsmornarna är det alltid stallet med Fanny som gäller. Men på eftermiddagen igår tog jag pendeln in till Göteborg för att besöka Bokmässan! Jag älskar böcker, men av någon anledning har jag aldrig varit på Bokmässan förut.
Det var otroligt mycket folk och olidligt varmt därinne emellanåt, men väldigt roligt! Jag styrde stegen mot Idus Förlags monter. Har ju fått förmånen att recensera flera av deras utgivna böcker och ville gärna säga hej. De hade riktigt fina priser, barnböckerna såldes för 100:-/st, så missa inte deras monter om ni planerar att besöka mässan idag!

Idus Förlags VD, Ulrika Slottner.

Jag träffade flera författare där, bl.a Jeanette Bergenstav som skrivit Vargskräck, en bok som både jag och Fanny älskade. Nu fick Fanny boken signerad och blev jätteglad! Jag träffade och pratade även med Anna Helgesson, författaren till Glashjärtat - Vänner eller fiender.

Jeanetter Bergenstav
 
Ytterligare en författare jag fick förmånen att prata med var Elisabet Österlund. Hon har skrivit boken Juläventyret i Trollskogen, en jättefin bok med fantastiska illustrationer, för barn 3-6 år. Jag ser oerhört mycket fram emot att läsa den med Nova!


En annan som fått sin senaste bok utgiven av Idus Förlag är Tony Cronstam. Hans bok Snipp och Snopp - Lika eller olika, har fått stor uppmärksamhet i media. Även Tony var på plats för signering och jag tog så klart tillfället i akt! Recension av Snipp och Snopp - Lika eller olika kommer i bloggen längre fram!


Det var väldigt kändistätt på mässan för övrigt. Många stora namn var samlade för att promota just sina böcker, bl.a Fredrik Reinfeldt, Leif GW Persson, Leif Mannerström, Björn Hellberg, Sofie Sarenbrandt, Anna Mannheimer, Agneta Sjödin m.fl. m.fl. Jag passade på att köpa två av Katerina Janouch böcker och fick dem även signerade.


Jag fyndade en hel del till barnen, det blev både Supercharlie av Camilla Läckberg, Lillgruffalon och Den magiska trädkojan till grymma mässpriser!


Jag hade lätt kunnat spendera flera dagar på mässan, men idag står annat på schemat, bio med familjen. Vi ska äntligen se Disney´s Insidan Ut!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar