måndag 14 september 2015

Familjekamp på Liseberg!

När man som familj besöker Liseberg blir det i princip nästan alltid uteslutande fokus på alla åkattraktioner. Och såklart, det är ju oftast därför barnen vill dit!
Men i fredags åkte hela familjen in till nöjesparken i ett annat huvudsyfte, nämligen att prova på 5-kamp. Båda våra barn älskar ju att åka, men de tycker även om att tävla, så detta skulle verkligen bli spännande att testa.
Vädret var fantastiskt, runt 19 grader och alldeles perfekt! När vi kom till parken fick vi betygsspadar att använda till spelen, ett väldigt bra sätt, framför allt för barnen, att förmedla vad vi tyckte! För att göra det hela någorlunda jämt delade vi in oss i två lag, jag och Fanny mot Henrik och Nova. Henrik kunde på så sätt hjälpa Nova lite om det behövdes.


Vi började med Silltruten som går ut på att man ska kasta sillar i en tunna på tid. Flest sillar i tunnan efter 40 sekunder har vunnit. Henrik hjälpte till att lyfta upp Nova så att hon kunde kasta lättare. Fanny vann matchen mot Nova med 4-1. Sedan kastade jag mot Henrik, som vann över mig. Vi slog sedan ihop poängen och placeringarna.
Barnen tyckte Silltruten var lite svår, men vi vuxna tyckte om den!


Därefter gick vi in i Spelhuset där vi skulle spela Galoppbanan. Här gäller det att rulla bollar i hål som gör att hästen tar sig framåt. Hålen har olika färg och hästen tar olika många steg framåt beroende på vilket hål bollen hamnar i. Henrik körde mot Fanny där hon vann omgången och jag körde mot Nova, som helt utan hjälp lyckades klå sin mamma! Detta var helt klart en gren i barnens smak och betygen sattes därefter! Jag tyckte också den var rolig, medan mannen var lite mer sparsam med sitt betyg.Spel nummer 3 var Water Ball. Spelet går ut på att med hjälp av en vattenstråle styra en boll så att den tar sig runt en slingrande bana. När bollen gått varvet runt gör man samma sak igen. Poängen baseras på hur fort man tar sig runt per varv.
Först tyckte inte Nova om att det lät så högt ifrån vattenstrålen, men efter att ha sett Henrik och Fanny tävla, ville hon testa på att köra mot mig. Efter några varv kom hon på knepet och klarade det hur bra som helst! Fanny vann sin omgång mot Henrik med 1 poäng (!) och jag vann över Nova och totalt fick jag flest poäng, yeay!
Henrik och Nova tyckte det var riktigt kul, men Fanny var inte imponerad av detta spelet och gav det en 1:a.


Vid det här laget började vi bli hungriga och gick bort till barnens favoritrestaurang på Liseberg, Järnvägsrestaurangen. Jag, Henrik och Fanny åt kotlettrad och Nova åt köttbullar med gräddsås. Till efterrätt fick barnen mjukglass, vilket ingår i barnmenyn.
Järnvägsrestaurangen är otroligt mysig, inredd som en perrong med gamla tågvagnar. Vi hade turen att bli placerade i 1:a klass och det känns verkligen som att man sitter på ett gammalt tåg när man hör Lisebergsbanan köra över våra huvuden.


Mätta och belåtna fortsatte vi vår familjekamp. Nu var det dags för Huggkubben. Med hjälp av en tygklubba ska man träffa fem stycken "trästubbar" som åker upp och ner lite hur som helst. Man ska träffa alla "stubbarna" så snabbt som möjligt på 30 sekunder. Det här blev barnens favorit, det tyckte spelet var jätteroligt! Nova slog frenetiskt och Fanny var oerhört fokuserad. Höga betyg blev det! :-)


Sista spelet i 5-kampen var BaldeRacet. Detta spel har samma koncept som Galopp-banan, man ska rulla bollar i hål så att berg- och dalbanan tar sig framåt. Denna gången var det vi vuxna som vann våra omgångar, men barnen var glada ändå och gav höga betyg för Balderacet som de tyckte var ett roligt spel.


I 5-kampshäftet ingår även 4 lyckohjulsbiljetter. Dock blev det inga sådana vinster den här gången.


Barnen var supernöjda efter vår härliga familjekamp! Vi hade sååå roligt och jag kan verkligen rekommendera familjer att pröva på det! Kör man mot man eller i lag, det spelar inte så stor roll, det är bara fruktansvärt kul att göra en sådan här grej tillsammans! Varför inte dra med mormor och morfar och/eller farmor och farfar också?! Det finns 25 olika spel att välja bland och det finns garanterat något som passar alla!
Det var definitivt inte sista gången vi åkte till Liseberg för att göra 5-kamp som familj! Kanske detta var början till en återkommande årlig familjetradition? Vilket lag vann då? Det blev faktiskt oavgjort!


0 kommentarer:

Skicka en kommentar