torsdag 28 augusti 2014

Bloggresa till Polen del 3 - Zatoka Sztuki, Sheraton Sopot Hotel och In Azia!

Efter att ha badat och bastat på underbara Mera Spa Hotel, var det dags att åka vidare. Alexandra hade beställt cykeltaxi, vilket var ett otroligt roligt och smidigt sätt att ta sig fram längs strandpromenaden! Det var åtta mycket glada och nöjda Stena Line Storytellers som lutade sig tillbaka och bara njöt!


Med alla vackra byggnader på ena sidan och den långa härliga stranden på den andra, tog vi oss snabbt fram till vår nästa destination, Zatoka Sztuki, en kombinerad restaurang, nattklubb och  konstgalleri med möjlighet att övernatta i exklusiva rum. Inredningen var väldigt häftig med snygga detaljer. Det ligger alldeles vid stranden med underbara solsängar, beachclub och egen Moet-hörna! Meningen var att vi skulle hänga här en stund, men vädret var lite för kyligt. Men hit vill jag definitivt komma tillbaka och tillbringa några härliga sommardagar och kvällar!Vi tog sedan en kort promenad till Sheraton Sopot Hotel där vi skulle äta vår lunch. På vägen passerade vi bl a Grand Hotel, riktigt fint och pampigt. Denna byggnad hade Hitler som sommarresidens under andra världskriget när Polen var ockuperat av tyskarna.


Restaurangen på Sheraton Sopot Hotel heter In Azia och är, precis som namnet antyder, en asiatisk restaurang. Vi blev välkomna med champagne och fick uppleva "live cooking", där jag fick hjälpa till lite grann. Vi satt med en underbar utsikt mot havet och den berömda träpiren Molo, över 500 meter lång, Europas längsta och lite av Sopot´s landmärke.Sedan blev vi serverade en fantastisk femrätters lunch, den ena rätten godare än den andra! Jag som inte är så förtjust i asiatisk mat, blev positivt överraskad och lät mig väl smaka! Dock var några av rätterna lite för starka för att jag riktigt skulle kunna njuta. Vid bordet samtalade jag med hotellets Spa, Sales & Marketing Specialist, Katarzyna Pawlak, som berättade om Sopot och stadens restauranger och nattliv och om hotellet och dess faciliteter. Även Sheraton har en fantastisk spaavdelning med underbara behandlingar, dock är det inte tillåtet för barn att vistas där. Hotellet är femstjärnigt och andas lyx, lugn och otrolig service. Innan vi lämnade Sheraton fick vi även en visning av deras exklusiva cigarrlounge och vinkällare där man bl a ordnar vinprovningar. Alla fick också varsin vacker bok om Sopot, stort, stort tack!

För oss svenskar är det billigt att leva här och man kan verkligen känna sig som en Hollywoodstjärna utan att det blir hål i plånboken! En övernattning kostar ca 2 000:- för två personer, inte dåligt för ett lyxhotell! Jag har redan bestämt mig för att nästa gång jag åker till Polen, för det kommer jag att göra, ska jag bo här! Tusen tack för otrolig vänlighet, fantastisk service och mat i världsklass!

1 kommentar:

  1. Ja, cykelturen var nog en ny favorit. Så kul att se den delen av Sopot. Och sanden var ju så sjukt len. Känner också att jag måste till baka till Zatoka Sztuki och Sheraton. Så fint! /ylva.

    SvaraRadera