måndag 18 augusti 2014

Besök hos käkkirurgen......

Idag var det alltså dags. Hela familjen gick upp 06:30, mannen åkte till jobbet, Nova till dagis och Fanny börjar 2:a klass!
Själv hade jag ett besök inbokat hos käkkirurgen..... Visste ju sedan tidigare att det kommer bli operation, men jag gick därifrån lite skärrad med massor av tankar som snurrade runt i mitt huvud. Ingreppet är tydligen inte så omfattande, men "delikat" som han uttryckte det. Man kommer att gå in vid örat för att ta ett prov på käkleden och samtidigt "fila till" ojämnheter. Tydligen ligger allt nära stora ansiktsmuskeln och det finns en risk att jag kan bli helt eller delvis förlamad i högra halvan av ansiktet om den råkar skadas! Inga garantier lämnas såklart. Jag blev rent ut sagt skiträdd! Vad ska man göra? Lägga sig under skalpellen och hoppas på det bästa, eller strunta i operation och leva med värk och en utsliten käkled som bara blir sämre, resten av livet?
Och min utbildning? Vet ju visserligen inte om jag kommer in än, men jag hoppas ju på det! När operationen blir av vet man inte, men förmodligen inte förrän efter hösten. Tänk om man har börjat plugga då? Har mycket att fundera på nu.......
2 kommentarer:

 1. Men fy, det låter riktigt otäckt, förstår verkligen att du gick därifrån och var minst sagt skärrad. Men jag tror att man får försöka tänka på att ingreppet har gjorts flera gånger och att det inte är några nybörjare som står där. Det kommer att gå jättebra, ska du se!
  Stor kram till dig!

  SvaraRadera
 2. Men usch vilket jobbigt beslut! :(
  Förstår att du blir skärrad! Men hur stor är risken. Finns det någon procent på de som fått skada efteråt. :(

  Kram

  SvaraRadera