lördag 2 mars 2013

En kväll som innehöll det mesta!

Oj, vilken kväll vi hade igår! Vardagslyx när den är som bäst för en trött småbarnsmamma! Jag och min vän åkte in till stan redan vid 15-tiden och checkade in på Hotell Örgryte vid 16:00.
Vi möttes av en trevlig foajé med reception. Väl med nyckeln i handen gick vi upp för trapporna till tredje våningen och vårt rum. Rummet var stort, rent och snyggt, med en soffa och fåtölj, skrivbord och två sängar. Badrummet var lagom stort med dusch. Men vad det luktade! Tätningen till toaletten var trasig och det kom då och då puster av avloppsdoft. Överlag var det rätt slitet och i behov av renovering. Tyget till fåtöljen var gammalt och en knapp var borta. Men vi brydde oss inte så mycket om det, utan slog oss ner och öppnade vår medhavda vinflaska.
Efter lite uppfräschning tog vi bussen, som gick precis utanför, ner till centrala stan. Det bokade bordet på restaurang El Corazon väntade! Vi åt god mat och drack mer vin!
Mätta och belåtna tog vi oss sedan till biografen för att se filmen "Du gör mig galen" som hade premiär i onsdags. Den var såååå bra! Vid ett tillfälle kunde vi inte sluta skratta, och fnissade säkert i tio minuter! Ni vet hur jobbigt det kan vara om man inte får skratta och bara inte kan sluta?
Missa inte chansen att vinna biljetter till filmen här i bloggen! Klicka här så kommer ni till tävlingen som avslutas imorgon!
Filmen var slut vid 23:00 och mycket nöjda med kvällen tog vi bussen tillbaka till hotellet. Efter att ha suttit och pratat en stund kröp vi till kojs. Då tycker A att det känns lite kallt. En ventil hänger ovanför sängen och det ser ut som om den är öppen. Jag kliver upp ur sängen för att dra i snöret och stänga ventilen, varpå hela locket och filtret rasar ner! Det var bara att klä på sig igen och gå ner i receptionen för att be om hjälp. Den snälla personalen följde med till rummet och satte fast ventilen igen. Som sagt, ett litet ansiktslyft hade nog inte skadat! ;-). Men ytterligare ett gott skratt fick vi! :-)
Vi vaknade rätt så tidigt i morse, men låg och drog oss en stund innan frukost. Utsövda och lite hungriga gick vi ner för att äta. Det fanns en del att välja bland, bröd, flingor, yoghurt, prinskorv, ägg, köttbullar och bacon. Vi behövde inte gå hungriga därifrån! :-)
Efter frukost och utcheckning tog vi farväl av Hotell Örgryte. A åkte hem och jag fortsatte ner till stan där barnklädesbutiken Digulo hade invigning. Med det blir ett annat inlägg! :-)

Entré och fasad!
Reception!
Vårt rum! Ventilen, som senare lossnade, vid fönstret.
Toaletten och armstödet på fåtöljen.
Frukost!
0 kommentarer:

Skicka en kommentar