måndag 25 mars 2013

Till akuten med Nova.....

I början av förra veckan skrev jag ett inlägg, En vecka fylld av lyx. Om jag bara hade vetat.....  Kan säga att det blev långt ifrån en vecka av lyx.
Det hela började natten till onsdagen då Nova kräktes. På förmiddagen fick hon även diarré, men det hela blev bättre på onsdagskvällen. På torsdagen var hon såpass bra att mina föräldrar kom och var barnvakt, så att jag och H kunde åka till stan för att se föreställningen med Galenskaparna som planerat. Vi kunde aldrig ana vad som väntade...
Efter en underbar kväll med massor av skratt och god mat, kom vi hem till ett kaos. Nova hade återigen kräkts och sov inte mycket under resten av natten. Vid 05:00-tiden väckte H mig och det var hans tur att bli sjuk. Hela fredagen sprang H på toaletten, jättesjuk! Nova var också riktigt risig och jag hade fullt sjå att få i henne vätska. Mina föräldrar erbjöd sig att låta Fanny sova hos dem under natten, vilket jag var jättetacksam över. H kom inte ur sängen på hela dagen och jag hade fullt upp med Nova. Jag fick i henne lite vätskeersättning under kvällen och hon sov hela natten till lördag. Jag trodde verkligen att det värsta var över, när mamma ringde på morgonen och berättade att Fanny hade kräkts och bajsat hela natten! De kom hem vid 08:00-tiden och då hade Nova börjat kräkas igen! Jag tog då beslutet att åka in till akuten med henne.
H hade tagit sig upp ur sängen, men mådde fortfarande mycket dåligt. Han och Fanny stannade hemma och jag åkte in med Nova. Min pappa följde med mig.
Vi kom fram vid 10.30-tiden, då vi blev placerade i ett rum för barn med kräkningar och diarréer. Där skulle vi få i Nova en viss mängd vätskeersättning. Det gick i 1½ timme, sedan kräktes hon upp alltihopa.... Det var bara att börja om....
Efter ca 4 timmar, vid 14:30, fick vi ett eget rum i väntan på läkare. Då hade Nova sovit ett tag och jag väckte henne.
Vid 15:00 kom läkaren. Han tyckte att vi skulle ge det en timme till. På den tiden skulle hon ha druckit upp en liten plastmugg med vätskeersättning. Det gick bra i en halvtimme, sedan tvärvägrade hon. Jag förstod att hon skulle kräkas igen om jag tvingade i henne mer. När läkaren kom tillbaka, något försenad, kunde vi konstatera att hon druckit ca halva muggen på 1½ timme. Han tog då beslut om att lägga in henne.
Fortsättning följer i ett senare inlägg....

En trött och lite hålögd Nova väntar på att få sitt rum på avdelningen.2 kommentarer:

  1. Åhhh stackars er. Hoppas att hon blir frisk snart! styrke kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Nä lilla pluttan:-( fy då. hoppas ni är bättre, kram

    SvaraRadera