tisdag 26 mars 2013

På avd. 330, Drottning Silvias barnsjukhus!

Ca 10 minuter efter att läkaren tagit beslut om att Nova skulle läggas in, kom en sköterska med emlakräm, som bedövar huden när man sätter dropp.
Vi fick ett eget rum, klockan var nu runt 18:00. Vi skulle fortsätta ge vätskeersättning, man hade ännu inte bestämt om man skulle ge Nova dropp eller inte. Nu gick det bättre, det verkade som den här ersättningen smakade lite godare.
Vid 19:30 började Nova bli riktigt trött och ville sova. Jag ringde då på sköterskan för att höra hur vi skulle göra. Nova hade nästan fått i sig ett helt glas på ca en timme. Sköterskan tyckte det var synd att sätta dropp då hon hade druckit så bra och ville att jag skulle fortsätta ge henne, hela natten!! Med andra ord väcka henne var femte minut! Jag sa att, visst, jag kan börja så, men att det inte skulle fungera särskilt länge. Känner Nova och visste att efter en stund skulle hon ändå bara skrika och gråta och jag skulle inte få i henne mer. Man beslöt då att sätta dropp i alla fall, så att hon skulle få sova. Puh.....
Det var inga som helst problem att sätta droppet, emlakrämen hade verkat i nästan 3 timmar och Nova kände ingenting. Hon somnade sedan omedelbart.
Nova sov hela natten och på morgonen åt hon till och med en smörgås. Efter en halvtimme började hon gråta och jag märkte att hon hade fullt sjå att behålla den, men det gick som tur var. Jag fortsatte att kämpa med att få i henne vätska, men det gick inget vidare. Droppet tog man bort direkt på morgonen. Vid 11:30 kom äntligen ronden. Då ville Nova bara sova och var inte mottaglig för någonting. Läkaren ville inte ta något beslut om hemgång förrän man kunde se att hon fick behålla mat och bestämde att hon skulle få medicin mot illamående.
När sköterskan kom med medicinen ca en halvtimme senare, sov Nova djupt. Vi lät henne sova 1½ timme och väckte henne sedan. Då bara grät hon och ville inte alls vakna, än mindre ta någon äcklig medicin! Men hur det var fick jag i alla fall i henne det. Oj, vad hon kämpade för att inte kräkas! Men ca 20 minuter senare blev hon som en ny människa! Hon skrattade, sjöng och sprang omkring! Man erbjöd henne mat, köttbullar och makaroner, och hon åt och åt!
"Mmmm, det var gott mamma!" Jag ville bara gråta, så glad blev jag! Klart vi skulle få åka hem! Vi packade ihop oss, pappa kom och hämtade oss och vi hann med en båt som gick 17:10.
Men när vi kom hem hade medicinen slutat verka och hon var inte intresserad av varken dryck eller mat.
Hon lade sig för att sova strax efter 19:00 och sov hela natten.
Igår kämpade vi åter igen hela dagen med mat och dryck, men nu hade hon i alla fall fått dropp.
Idag är hon äntligen mer som vanligt och både äter och dricker! Tyvärr har dock Fanny fortfarande diarré, så nu är det henne fokus ligger på med att försöka få i vätska.

Nova sover efter att ha fått dropp på lördagskvällen. Det röda på hennes hand är från emlakrämen.


5 kommentarer:

 1. men lilla söt-fia då !!
  Usch, det är vidrigt när de små är sjuka och man känner sg så himla maktlös !!
  Många kramar till er !!

  SvaraRadera
 2. Stackaren! :( Hoppas hon blir bra snart.

  SvaraRadera
 3. Stackars liten! :( Hoppas att hon snart blir bättre! ❤ Kraam Izabell

  SvaraRadera
 4. usch, man är inte tuff när ens barn är sjuka! =(

  SvaraRadera