fredag 3 oktober 2014

Pressvisning hos Alfons Åbergs Kulturhus!

Oj, nu var det ett tag sedan jag bloggade! Det är fullt upp hela tiden! Våra matsalsmöbler och soffor har äntligen kommit, bilder får ni senare.
Har också varit iväg med Fanny och köpt ridgrejer, hjälm, byxor, väst och stövlar. Hon älskar verkligen att rida och imorgon är det dags igen.
I onsdags var jag på pressvisning hos Alfons Åbergs Kulturhus! I samarbete med SKF, AB Volvo och Chalmers ska man med hjälp av spännande experiment väcka barns nyfikenhet och kunskap för matte, teknik och NO-ämnen. Hela veckan pågår massor av olika experiment! Har ni möjlighet tycker jag verkligen att ni ska försöka planera in ett besök nu i helgen!


Vi hälsas välkomna av Carina Kloek-Motin, VD på Alfons Åbergs Kulturhus. Tillsammans med SKF, AB Volvo och Chalmers vill man visa hur viktigt det är med samverkan mellan barnen i skolan, företagen och forskningen.

"Vi vill förmedla glädje och nyfikenhet", säger Carina Kloek-Motin.

Urban Wass, forskningsdirektör på AB Volvo och Gunilla Nilsson VD SKF Sverige tillägger att barns nyfikenhet på naturkunskap, matematik och teknik är en förutsättning för framtiden. Det är när man är liten som man är mest påverkbar och har de mest briljanta frågorna och funderingarna.


P-O Nilsson, professor från Chalmers, visade några enkla experiment för oss. Han har varit med och utformat experimenten barnen får prova.


Var hittar man kvastens tyngdpunkt och kan man få en burk att balansera?!1 kommentar:

  1. Måste verkligen ta barnen dit, det verkar helt fantastiskt där.
    Är det väldigt litet eller är det något jag fått för mig bara?

    Trevlig helg!

    SvaraRadera