måndag 6 oktober 2014

Skördefest på Tjolöholms slott!

Vilken härlig dag vi hade igår! Vaknade till strålande solsken och termometern orkade sig upp till hela 17 grader som mest. Helt otroligt, den 5 oktober!
Strax efter 11 satte vi oss i bilen och körde ner till Tjolöholms slott där det hela helgen har anordnats Skördefest. Riktigt trevligt med massor av lokala utställare som sålde marmelad, honung, choklad och massor av andra godsaker. Även djur fanns att titta på och klappa, grisar, får, kossor, hönor, kycklingar mm. Dessutom såg vi kalvuppvisning, voltigeuppvisning, och barnen fick rida och åka häst och vagn, s k remmalag.


 
Såklart köpte jag en lyxig ask med choklad från Suseå, den är så himmelskt god! Barnen fick varsin chokladdoppad marshmallow. Till lunch åt vi närproducerade hamburgare som smakade fantastiskt! Alla åt med god aptit.


På plats fanns också författaren Lille-Mor Arnäs. Hon är ifrån Fjärås och har skrivit två barnböcker med fantasy-tema, "Fyrklövern och Häxringens hemlighet" och "Fyrklövern och Silverelixiret". Handlingen utspelar sig i Fjärås, alltså inte långt från där vi bor, och det påhittade landet Malorbia, där man får följa fyra barns äventyr. Böckerna riktar sig till barn mellan 9-12 år. Fanny ville väldigt gärna ha böckerna och författarinnan själv signerade såklart. Ska bli riktigt spännande att läsa dem tillsammans med Fanny.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar