söndag 18 augusti 2013

Att hantera det oförväntade!

Har du någon gång stött på en god vän eller bekant som glatt frågar, som man brukar göra, "Hur mår du?", och du vill bara svara "Inte så bra faktiskt"? Men hur ofta gör man det egentligen??! Nej, man svarar precis som man förväntas göra, "Jo, det är bra tack, hur är det själv?"
För om du någon gång svarat precis som du känner, har du märkt hur personen reagerat? Frågan ställs oftast av artighet, inte för att man faktiskt vill veta hur den andre mår!
Nåja, nu har jag i alla fall tröttnat på det! Det fanns en period, efter min förlossning med Fanny, då jag verkligen mådde riktigt dåligt. Men när man precis blivit mamma ska ju allt vara så mysigt! Alla man mötte frågade hur man mådde och "Visst är det sååå härligt?". Men jag kunde bara inte få mig till att le och snällt svara det de ville höra! Jag sa som det var, "Jodå, jag mår ganska skit faktiskt....". Och alla blev lika ställda! De visste inte hur de skulle svara eller bete sig. Därför att de fick ett svar de inte förväntade sig! Å andra sidan kanske man ibland inte orkar förklara varför man inte mår bra, men den personen som frågar borde i alla fall vara beredd på att lyssna!
Så snälla, tänk på nästa gång du frågar någon hur de mår, kanske du får ett svar du inte blir bekväm med! Och vill du egentligen inte veta, fråga inte alls! Jag har för min del slutat hyckla, av mig får man ärliga svar! Och jag är beredd på ett om jag frågar också!
6 kommentarer:

 1. Skitbra! Vill man inte veta ska man inte fråga. Bra inlägg! Anna

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen som du skriver. Jag tillhör de som alltid svarar bra fast jag skulle vilja skrika ut att det är skit.

  SvaraRadera
 3. Som du säger..det beror på om man vill säga lr inte. Jag skulle nog inte berätta för ga bekanta. Men personer jag träffar ganska ofta så säger jag sådär om det inte är bra. Men en intressant tanke du har.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Bra inlägg vännen!!

  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Jag brukar faktiskt säga som det är numera, men förr var jag artigare och svarade det som de ville höra :-)

  SvaraRadera
 6. så bra inlägg, riktigt bra skrivit! Det är så sant det du skriver. Kram

  SvaraRadera