fredag 26 oktober 2012

Vad händer om trumhinnan spricker?!

Det blev en tripp till Vårdcentralen idag med Nova eftersom ögoninflammationen inte vill ge med sig. Så vi fick ögondroppar. Men det visade sig att ögoninflammation inte var allt hon hade.... Hon hade öroninflammation också! Det ville man dock inte ge henne antibiotika för, de är ju så restriktiva med det nu för tiden.... Men om trumhinnan spricker, då skulle vi komma tillbaka! Är det inte lite för sent då? Kan man inte få problem och ärrbildning om trumhinnan spricker? Hon har inte klagat på att hon har haft ont, och förhoppningsvis blir det inget av det. Jag hoppas verkligen slippa en tur till akuten i helgen....
Men jag har haft lite tur idag också! Fick reda på att jag vunnit en almanacka från personligalmanacka.se av Fab Mamas! Tusen tack för det!
3 kommentarer:

 1. Stackars Nova!
  Walther har ju rör pga att han hade vätska bakom trumhinnorna och det satte ner hörseln. Förra hösten så hade han hög feber utan andra tecken direkt. Jag misstänkte ju öronen, då ena röret trillat bort. Men det var inget på det örat, men en vaxpropp på andra örat som de inte ville behandla då, två dagar senare rann det massor av äckel och det LUKTADE! Och det det örat röret satt i! Det läkte hål, 3 behandlingar penicillin och inget hjälpte, fick till slut remiss till öron och där fick vi salva som läkte ut det!
  Anledningen till att man egentligen ogärna skriver ut antibiotika förrän i "akut" skede är att det är risk för antibiotikaresistans!

  Hoppas det läker ut utan behandling! kram

  SvaraRadera
 2. Om trumhinnan spricker så släpper värken. Man får pencillin då för att slippa infektion tror jag. Min ena tös sprack trumhinnan på några gånger.

  SvaraRadera
 3. Jag spräckte trumhinnan när jag var liten. Då fick vi örondroppar att droppa i som skulle hålla det rent och förhindra infektion under tiden det läkte. Fick ingen antibiotika alls.

  SvaraRadera